szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ám szerinte nem 2016-ban, hanem egy évvel azelőtt.

Az Újszínház igazgatójának újabb levelét hozta nyilvánosságra Gy. Németh Erzsébet szerda délután. Ebben Dörner György azt írta, 2016-ban nem kapott bejelentést arról, hogy az intézményben zaklatás történt volna. Majd úgy folytatta:

2015 év végén Mihályi Győző, valamint egy nem művészi dolgozó között volt konfliktus. A dolgozó a helyzetet maga rendezte, de mivel nem tudom pontosan, mi történt – a dolgozó határozottan akkor is, valamint az elmúlt napok eseményei miatt a mai napon is kifejtette, hogy nem kíván az üggyel foglalkozni, értetlenül áll, hogy személyét felhasználták – így jobbnak láttam, ha az érintett előadáson nem ő dolgozik.”

A kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes „Két nap, két levél az Újszínházból” címmel tette most közzé az üzenetet. Ezzel arra utalt, hogy miután felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el a színházat érintő zaklatási ügyben, Dörner egyszer már írt neki. Abban a levélben a direktor arról tájékoztatta, hogy nem kapott zaklatásról szóló hivatalos bejelentést, így sem akkor, sem most nincs ügy, amit ki tudnának vizsgálni.

Ahogy korábban a hvg.hu elsőként megírta, Dörner Györgyöt azután vonta kérdőre a Fővárosi Önkormányzat, hogy Karácsony Gergely főpolgármester, valamint a Színházi Dolgozók Szakszervezete (Szídosz) bejelentést kapott egy 2016 elején történt állítólagos szexuális visszaélésről az Újszínházban. Az az érdekképviselet válaszából derült ki, hogy az érintett, aki ellen a bejelentés érkezett, a saját elnökük, Mihályi Győző. A színész is megszólalt már, ártatlannak tartja magát, a vádakat pedig rágalmazásnak.

A bejelentő Szántó Péter, az Újszínház volt ügyelője volt, aki később nyilvánosságra is hozta bejelentése szövegét. Azt írta, több mint három éve próbálta megtalálni a megfelelő, bizalmas és biztonságos fórumot, hogy a környezetében történt esetleges zaklatásról beszélhessen. Végül azért írta meg a levelét, mert a Katona József Színházban kipattant zaklatási ügy – azaz Gothár Péter ügye – politikai háborúvá kezdett válni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5500 forintot rabolt egy 15 éves lány Budaörsön

5500 forintot rabolt egy 15 éves lány Budaörsön

Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok

Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok

Kinyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában

Kinyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában