A főváros nem fizeti ki a Biodóm befejezésének a költségét

A főváros nem fizeti ki a Biodóm befejezésének a költségét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mintegy 20 milliárd forint hiányzik a befejezéshez, erre pedig Budapestnek nincs pénze.

A fővárosi önkormányzatban az az elvi döntés született, hogy Budapest nem fogja kifizetni az állatkertbe tervezett Biodóm befejezéséhez szükséges 20 milliárd forintot – írja városházi forrásokra hivatkozva a Népszava. A lap szerint ennek az az oka, hogy

nincs miből.

Kedden számoltunk be arról, hogy bedőlhet a Biodóm-projekt, ha az állam vagy a főváros nem fizet plusz 20 milliárd forintot a biodóm befejezésére. A probléma a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsülésén is szóba került, Karácsony Gergely főpolgármester ott közölte, a fővárosnak nincs erre plusz 20 milliárd forintja, a kormány pedig nem tűnt segítőkésznek, kommunikációjuk alapján úgy tűnik, ők ezt fővárosi beruházásnak – így problémának – tekintik.

Karácsonyék a kormánnyal ellentétben viszont állami beruházásként tekintenek a Biodóm-projektre, ami jelenleg 75 százalékos készültségű. Eredetileg 16 milliárd forint lett volna a beruházás költsége, mára már 63 milliárd forintra becsülik a végösszeget.

A Népszava szerint a főváros a Biodóm havi fenntartási költsége miatt is próbálja letolni magáról ezt, ami egymilliárd forint körül alakulna, és erre szintén nincs pénz.

Hozzászólások