szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kerpel-Fronius Gábor ígéretet tett a szocialistáknak, hogy átadja a jelölés jogát a XIII. kerületben, de ezt ma már rossz döntésnek tartja.

Továbbra sincs megállapodás az ellenzéki pártok között Angyalföldön a kerületi képviselő-jelölt személyéről, írja az atv.hu. A momentumos Kerpel-Fronius Gábor elismerte, hogy ígéretet tett az MSZP-nek arra, hogy pártja átadja a jelölés jogát, de ezt utólag hibás döntésnek tartja. Az MSZP szerint még megegyezhetnek, de sem gond számukra, ha ezt egyfajta előválasztásnak tekintik 2022 előtt.

A negyed évszázada baloldali irányítás alatt álló Angyalföldön a momentumos Kerpel-Fronius Gábor szerzett képviselői mandátumot az önkormányzati választásokon. A fővárosi közgyűlés alakuló ülésén azonban főpolgármester-helyettessé választották, így a kerületi mandátumáról le kellett mondania. Az MSZP-vel arról alakult ki vita, hogy ki induljon a momentumos politikus megüresedett helyéért

"Kisstílű mandátum-kereskedelembe fogott a szocialista párt a XIII. kerületben

 - ezt Kerpel-Fronius Gábor mondta az ATV Start című.

A főpolgármester-helyettest meglepte, amikor az MSZP-sek azt kérték tőle, hogy a jelölés jogát adja át nekik. Ugyanakkor elismerte, hogy erre ígéretet tett, de álláspontja szerint ez rossz döntés volt.

"Én akkor elsősorban arra gondoltam, hogy most éppen egy olyan helyzet van, amikor Budapestet végre új útra lehet állítani, és engem őszintén szólva egy kicsit meglepett, hogy ebben az új politikai kultúrában, amit képviselni akarunk, egy ilyen szempont fölmerülhet” - mondta a műsorvezető kérdésére reagálva.

Az MSZP szerint még nem biztos, hogy külön indulnak az ellenzék jelöltjei, és akár megegyezés is születhet. Molnár Zsolt szerint nem probléma, ha Angyalföldön az ellenzék két jelöltet is indít, de óvakodni kell egymás lejáratásától.

„Arra kell figyelni a kommunikációban valóban 2022 felé vezető úton ne legyen nagyobb tüske, mint amekkora minimálisan szükséges és valóban, abból lehet majd valamilyen következtetést levonni, hogy ki hogyan szerepel ezen az időközi megmérettetésen , amit akár előválasztásnak is tekinthetünk a 2022 felé vezető úton”- mondta az MSZP budapesti elnöke.

A Momentum Polyák Krisztinát indítja, aki a kerületben született, jelenleg is ott él és dolgozik. A szocialisták a szintén a kerületben élő és ott környezetvédelmi szakemberként dolgozó Vaju Viktóriát jelöli. Angyalföldön március elsején lesz az időközi választás. Ennek eredménye azonban nem befolyásolja a biztos összellenzéki többséget a kerületi képviselőtestületben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorúbban ellenőrzi a maszkviselést a rendőrség

Szigorúbban ellenőrzi a maszkviselést a rendőrség

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Fél évvel tovább megmarad a Szép-kártyák extra kedvezménye

Fél évvel tovább megmarad a Szép-kártyák extra kedvezménye