szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyílt levélben fordultak Kásler Miklóshoz a nőgyógyászati osztály dolgozói, Polt Pétertől is válaszokat várnak.

Rendkívül súlyos vádakat fogalmaztak meg a Borsod megyei kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának dolgozói egy nyílt levélben. Az MTI tudósítása szerint azt állítják: egy nő méhét ikerszülés után indokolatlan távolították el, majd megváltoztatták a szövettani eredményeket, hogy a műtétet indokolják; jogosulatlanul végeztek mesterséges megtermékenyítést, egy orvos pedig arra utasította a másikat, hogy egészségügyi indok nélkül vegye ki egy fiatal roma nő petevezetékeit.

A levelet Kásler Miklósnak címezték, de Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő bevitte a Legfőbb Ügyészségre is.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ úgy reagált: egyetlen olyan nyomozás zajlik, amit nem a kórház indított és a kórháznak tudomása van róla. „A kórház független igazságügyi szakértővel vizsgáltatta meg az eseteket, melyek kapcsán maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége merült fel. A szakértői vélemény szerint a betegek ellátása során szakmai visszaélés, mulasztás nem történt sem az intézmény, sem az ellátó személyzet részéről” – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!