szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fideszes többségű testület beszavazta a polgármestert az önkormányzati tulajdonban lévő gyógyfürdő felügyelőbizottságába. Azzal érveltek, hogy polgármesterként eddig is felelősségteljes döntéseket kellett hoznia a fürdő működéséről, ezért volt célszerű a lépés.

Az önkormányzat többségi tulajdonában lévő Harkányi Gyógyfürdő felügyelőbizottságának elnökévé választotta a testület Harkány fideszes polgármesterét, Baksai Tamást – írja a Szabad Pécs. A lap birtokába került az erről szóló testületi jegyzőkönyv, de az információt az önkormányzat kommunikációs munkatársa meg is erősítette. Hogy ez ne legyen összeférhetetlen, a tulajdonosi jogok gyakorlását Baksai a testületi ülésen átadta az alpolgármesternek. (Az eset nem egyedi, korábban Imri Sándor független harkányi polgármester is volt már a gyógyfürdő felügyelőbizottságának elnöke, és a tulajdonosi jogok gyakorlását ő is átadta másvalakinek.)

Az önkormányzat azzal érvelt a kinevezés mellett, hogy

a polgármesternek eddig is felelősségteljes döntéseket kellett hoznia a fürdő működésével kapcsolatban, és persze vállalnia a felelősséget a döntésekért, akár hivatalos ügyekben, akár a nyilvánosság előtt. A képviselő-testület célszerűbbnek látta, főként a felelősségvállalás tekintetében, hogy a polgármester a felügyelőbizottság tagjaként vegyen részt a munkában.

A Szabad Pécs számításai szerint a polgármesterséggel és a felügyelőbizottsági elnöki poszttal Baksai nagyjából 915 ezer forintot vihet haza tisztán. Polgármesteri fizetése bruttó 548 ezer forint, ehhez jön 82 ezer forint költségtérítés, fb-elnökként a minimálbér négyszeresét, bruttó 644 ezer forintot kap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!