Varga Ivett a BKK vezére

Varga Ivett a BKK vezére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapest történetében először női vezetője lesz egy fővárosi közlekedési cégnek.

Varga Ivett nyerte el a BKK vezérigazgatói posztjára kiírt pályázatot, értesült az Index.

A portál információját a városházán megerősítették.

A közlekedési szakember, aki 2019-től a BKK stratégiai és innovációs igazgatói posztját töltötte be, a Főpolgármesteri Hivatal nyílt pályázatán nyerte el megbízatását. Ő az első nő ebben a pozícióban.

Varga Ivett Nemesdy Ervint váltja a BKK vezérigazgatói posztján.

Az új vezérigazgató feladata a főváros közlekedésszervezési és fejlesztési programjainak megvalósítása, a tömegközlekedés szervezése, a kiemelt közlekedési projektek, valamint a közútkezelés és a közúti forgalomirányítással összefüggő tevékenységek megújítása.

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta: az egyik legkomolyabb szakmai verseny a BKK vezérigazgatói pályázói között folyt. „Örülök, hogy egy olyan szakember nyerte el a megbízást, aki már ismeri a vállalat életét belülről. Biztos vagyok benne, hogy Varga Ivett kiváló partnere lesz a fővárosnak abban, hogy Budapest közlekedése egyre jobban megfeleljen a globális kihívásoknak” - fogalmazott a főpolgármester.

Varga két éve védte meg doktori disszertációját, aminek a címe „Budapest erőforrás-szempontú városstratégiája, különös tekintettel az európai uniós finanszírozásra”, írtuk korábban. Akkor arról is beszámoltunk, hogy a legtöbb helyen őt lehetett hallani esélyesként. A pozícióra összesen tízen pályáztak, ebből öten rendelkeztek "erős pályázattal".

A jelentkezők között volt még Nemesdy Ervin, eddigi vezérigazgató, Kerékgyártó János, a GKM volt főosztályvezetője, a BKK közlekedésszervezési vezérigazgató-helyettese vagy Somodi László, a BKK korábbi vezérigazgató-helyettese is.

Hozzászólások