szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fideszes képviselő szerint csak a vasárnapi győri választás miatt került ismét előtérbe az ügy.

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője nyilatkozott az ATV-nek a Borkai-ügyben pénteken megjelentek kapcsán. Budai szerint az ügy csak azért érdekes és izgalmas még, mert a győri választás finisében vagyunk.

Most az, hogy önök a Borkai üggyel ezt megpróbálják összekombinálni, ez egy teljesen más dolog. Ez a sajtónak a szíve joga. De egyébként ez nem izgalmas szerintem – mondta.

Az Index péntek reggel megjelent cikkében azt írta, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója már 2018 őszén értesült a Borkai Zsolt szexorgiájáról készült videóról, ő szólt az akkori győri polgármesternek. Kubatov sejtette, hogy az önkormányzati választási kampányban előkerül a felvétel, de úgy gondolta, "ez a magánügy" nem árt sem Borkainak, sem a Fidesznek.

Borkai akkor még csak az orgiáról készült fotókat látta – amit Póczik József korábbi futballista mutatott meg neki az év júliusában –, a videóról ezek szerint nem is tudott. Miután értesült róla, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd magánnyomozásba kezdett, a felvételért végül 10 millió forintot fizettek egy Busa gúnynéven emlegetett diósdi férfinek, amibe Borkai állítólag 1,6 milliót dobott be. Egyfajta hallgatási szerződést is kötöttek, tévesen azt gondolták, ezzel megakadályozhatják a felvétel terjedését. Később Rákosfalvy feljelentést tett a rendőrségen.

Ezután indult nyomozás zsarolás miatt.

A problémáról akkor már Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is tudott. Az még kérdés, milyen mélységig ismerte azt, Kocsis ugyanis az Indexnek azt mondta, Borkai egy győri rendezvényen maga beszélt arról, hogy van valami nőügy, ami előkerülhet a választási kampányban, de részleteket nem osztott meg vele.

A lap szerint Kubatov szólt Borkainak arról is, hogy Az ördög ügyvédje blogon mi fog megjelenni: ne csak a szexvideó megjelentésére számítson, hanem korrupciós ügyekre is.

Vasárnap Győrben időközi polgármester-választást tartanak, miután a szex- és korrupciós botrány után Borkai Zsolt október végén lemondott posztjáról. A Fidesz Dézsi Csaba András kardiológust indítja a városban, az ellenzéki pártok pedig Pollreisz Balázst, az MSZP városi elnökét. Balla Jenő független önkormányzati képviselő is jelölteti magát a polgármesteri címért, míg a Mi Hazánk egy vőfélyt, Géber Józsefet jelölte. Polgármester szeretne még lenni Hajnal János és Kirchfeld Mária is, akik függetlenként indulnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Kubatov szólt Borkainak, hogy van róla egy szexvideó

Az Index információi szerint a Fidesz pártigazgatója 2018 őszén értesült a Borkai Zsolt szexorgiájáról készült videóról, ő szólt az akkori győri polgármesternek. Kubatov sejtette, hogy az önkormányzati választási kampányban előkerül a felvétel, de úgy gondolta, "ez a magánügy" nem árt sem Borkainak, sem a Fidesznek.

Dárdai Pál és egyik segítője is koronavírusos

Dárdai Pál és egyik segítője is koronavírusos

Svájcban napi 6 koronavírusos halálesetnél döntöttek úgy, hogy nyithatnak a teraszok

Svájcban napi 6 koronavírusos halálesetnél döntöttek úgy, hogy nyithatnak a teraszok

Pucér putyint ültettek arany wc-re a prágai orosz nagykövetség előtt

Pucér putyint ültettek arany wc-re a prágai orosz nagykövetség előtt