szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azzal érvel, hogy hiányosságokat találtak, ez vezetett a főigazgató felmentéséhez. A történteknek többek szerint politikai oka van.

A szabályszerű működés és a biztonságos betegellátás terén lényeges hiányosságokat tárt fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vizsgálata a Szent Margit Kórházban – írták az MTI OS szolgálatában megjelent szombati közleményben.

Közölték: az elmúlt hetekben az NNK vizsgálatot folytatott a Szent Margit Kórházban, és lényeges, széleskörű hiányosságokat tárt fel a szabályszerű működés és a biztonságos betegellátás feltételeinek biztosítása terén.

"Az NNK-vizsgálat megállapításai okán és a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára az emberi erőforrások minisztere a munka törvénykönyv idevonatkozó pontja alapján Dr. Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját a menedzser szerződésében foglalt módon felmentette tisztségéből. A felmentést a kórház főigazgatója elfogadta" – zárul a közlemény.

Pénteken terjedt el a hír, hogy Kásler Miklós indoklás nélkül felmentette a Szent Margit Kórház főigazgatóját. Az ügy előzménye egy decemberi felmondáshullám lehet.

Badacsonyi kirúgása ellen a Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea is tiltakozott, ő azt írta a Facebookon, hogy Kásler szerinte "politikai alapon kezdett tisztogatásba a kórházakban, és pont azt az igazgatót mentette fel, aki alatt folyamatosan fejlődött az intézmény, és amelyik 2017 végéig nem halmozott fel adósságot".

Időközben egy levél kezdett terjedni, amit az Index szerint a kirúgott főigazgató írt, búcsúzóul. Dr. Badacsonyi Szabolcs ebben úgy fogalmaz:

Szomorúan, de egyben büszkén köszönök el minden kollégától. Szomorú vagyok, hiszen ezer szál köt ehhez az intézményhez a főigazgatói munkámon túl is, így azután nehéz szívvel veszem tudomásul ezt a munkáltatói döntést. Büszkeséggel tölt el ugyanakkor, hogy ennyi kiváló emberrel dolgozhattam együtt az elmúlt 12 évben, és azt hiszem, joggal lehetünk büszkék valamennyien a közösen elért fantasztikus eredményekre. Lelkiismeretesen, legjobb tudásom szerint igyekeztem vezetni ezt az intézményt. A több mint hét éves főigazgatói tevékenységem során biztos hoztam jó és rossz döntéseket egyaránt, de mindig jó szándékkal, a Kórház érdekében igyekeztem cselekedni. Bízom benne, hogy akik majd visszatekintenek erre az időszakra, látni fogják azt a fejlődést, amit közösen elértünk.

A kirúgott főigazgató ezután így folytatja:

Az elmúlt hetekben számos igaztalan és méltatlan támadás ért engem és vezetőtársaimat, amelyekre nekünk nem volt módunkban reagálni. Úgy gondolom ezek az emberek cselekedeteikkel saját magukat minősítették, és a józan többség helyettünk is elítéli őket azért, amit tettek ellenünk és a kórház ellen. A Szent Margit Kórház új vezetőjének sok sikert kívánok munkájához. Bízom benne, hogy folytatni tudja az általunk megkezdett kórház- és közösségépítő munkát! Még egyszer nagyon szépen köszönöm a Szent Margit Kórház dolgozóinak a sok segítséget és támogatást, amit az elmúlt években kaptam. Kívánok valamennyiüknek nagyon jó egészséget és sikeres Margit Kórházat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétszáz méteres sor áll oltásért a Városmajor utcában

Kétszáz méteres sor áll oltásért a Városmajor utcában

Törölné vagy újra elhalasztaná az olimpiát a japánok közel háromnegyede

Törölné vagy újra elhalasztaná az olimpiát a japánok közel háromnegyede

Egyszerűen elfogyhatnak a wifi routerek

Egyszerűen elfogyhatnak a wifi routerek