szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közbenjáró szentmisét a magyar egyetemekért is tartják.

„Közbenjáró Szentmise a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban a Magyar Tudományos Akadémiáért, a magyar egyetemekért, a közép- és általános iskolákért, az oktatás és tudományos kutatási intézmények dolgozóiért és családjaikért február 23-án 10 órakor” – írja közösségi oldalán az Akadémiai Dolgozók Fóruma.

Az ADF akkor alakult, amikor kiderült, a kormány ki akarja vonni a kutatóintézeti hálózatot a Magyar Tudományos Akadémia alól és ma már egyesületként működik a szervezet.

Akkor azt írták, watchdog szervezetként tervezik a működést, fő céljuk, hogy előmozdítsák "a tudomány és oktatás szabadságának tiszteletben tartását, alkalmazását és elismerését, őrködjön a tudományos közélet tisztasága, a tudományos kutatás, valamint a tudományos véleménynyilvánítás szabadsága fölött".

A misét Legeza Örs Lendület- és Humboldt-díjas fizikus és Újfalussy Balázs Gordon Bell-díjas fizikus kezdeményezték. Tavaly márciusban is volt egy ugyanilyen kezdeményezésük.

Visszavonatnák az új NAT-ot az állami egyetemek irodalomtanszékei

Álláspontjuk szerint többek között sérti az esélyegyenlőség elvét és nem segíti a tanárok munkáját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Nadrágzsebben felrobbant iPhone miatt indul per az Apple ellen

Nadrágzsebben felrobbant iPhone miatt indul per az Apple ellen

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?