szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szöllősi György szerint csak „népszerűség-hajhászásnak tűnik” Dézsi Csaba András cselekedete.

A Nemzeti Sport főszerkesztője, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete, Szöllősi György is véleményezte a győri ETO-ügyet, vagyis azt, hogy az új városvezetés nem kívánja támogatni a győri csapatot. Dézsi Csaba András – Borkai Zsolt szintén fideszes utódja – fel is tette a kérdést: „mi a túróra kell a pénz?”, ha a csapat nem sikeres.

Ugyanis, amíg Borkai Zsolt még „korrektül” tolta a százmilliókat a győri fociba, Dézsi ennek véget vetett. A klub tulajdonosa, Mányi József már jelezte is, hogy távozik az ETO éléről, a jövőben az irányításában és működésében nem kíván részt venni.

Ebbe a vitába érkezett meg Szöllősi György, akinek az eposzi jelzője az, hogy „Orbán Viktor kedvenc sportújságírója”, a Nemzeti Sport oldalán írt jegyzetében úgy fogalmaz, hogy:

az NB II-es csapat futballistáinak teljesítményéről természetesen szíve joga véleményt mondani a polgármesternek, mint minden szurkolónak, de a város eddig sem adott egyetlen fillér közpénzt a profik fizetésére, nem is adhat. Szimpla népszerűség-hajhászásnak tűnik tehát a sikertelenség esetén persze sosem közkedvelt „futballozó emberek” ellen hangolni a polgárokat. Főleg, hogy a pénz, amit a tulajdonos kér, továbbra is a Fehér Miklós Akadémiára, a gyerekek sportjára, a kollégiumra és az iskolára kellene (ha jól értjük a klub nem kevésbé ellentmondásos kommunikációját). A polgármester pedig – bár a felnőtteket szidja – a jelek szerint erre, a fiatalok amatőr sportjára nem ad támogatást, mondván, „nincs rá pénze a városnak”. Az ország egyik leggazdagabb megyeszékhelyének, amelynek csak az iparűzési adóból származó bevétele meghaladja a 20 milliárd forintot (ennek kevesebb mint egy százalékát kapta az ETO utánpótlása az elmúlt két évben a várostól: 127, illetve 163 millió forintot), s ahol az önkormányzat – elismerésre méltó módon – milliárdos nagyságrendben támogatja a helyi kultúra többi ágát, a színházat, balettet, könyvtárat, a művelődési házakat, a filharmonikusokat. A profik önkormányzati támogatásáról tehát a jelek szerint szó sincs, Dézsi Csaba mégis az NB II-es csapat játékosainak lelkesedéséhez köti a támogatást, sőt a hírek szerint a szakvezető személyére is van javaslata. A polgármester most rajzzal is szemléltette, mint gondol a helyzetről (különös, de az ETO fordulatos története során nem elsőként nyúlt ehhez a kifejezési formához krízishelyzetben...), pedig megnyilatkozásaiból nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal éppen őt „rajzolhatták” meg.

 

Képregényben magyarázza Győr fideszes polgármestere, miért nem ad több pénzt a focistáknak

Az új győri városvezetés nem kívánja támogatni a győri csapatot. „Mi a túróra kell a pénz?" - tette fel a kérdést Dézsi Csaba András.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

Támadásról írt az államtitkár, amikor arról kérdezték, vettünk-e kényszermunkában gyártott maszkokat

Támadásról írt az államtitkár, amikor arról kérdezték, vettünk-e kényszermunkában gyártott maszkokat

Már nappal is észlelhető a Földről az űrszemét

Már nappal is észlelhető a Földről az űrszemét