szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az üldözött keresztények támogatására létrehozott szervezetnek vége lehet.

Megjelent egy előterjesztés a kormányzat oldalán, ami lényegében arról szól, hogy megszüntethetik a Hungary Helps programot. Szűk időt, csupán két napot hagytak az előterjesztés véleményézésre, amiben 3 kormányhatározat visszavonása szerepel.

Az első maga a program bevezetéséről és a céljairól szól; a második a Naphegy téren található ingatlanról, amit a szervezet rendelkezésére bocsátottak, illetve közpénzből üzemeltettek; míg a harmadikban a Hungary Helps Ügynökség Nonprofit Zártkörűen működő Részvénytársaság létrehozásáról rendelkeztek.

A Hungary Helps nevét gyakorlatilag a semmiből dobta be Orbán Viktor még 2017 áprilisában, amikor egy európai parlamenti sajtótájékoztatóján azzal vágott vissza a Magyarországot bírálóknak, hogy

„a menekültek befogadása és elosztása helyett az Európai Uniónak inkább ott kellene segítenie, ahol a baj van... Magyarország éppen ezt teszi, amikor a Hungary Helps nevű programon keresztül rengeteg pénzt, embert és eszközt juttat az érintett, segítségre szoruló területekre.”

Eredetileg a program globális humanitárius akciótervként volt bemutatva, de végül üldözött keresztény közösségek támogatására redukálódott, és a szervezetet a kormány több milliárd forinttal támogatta.

A kormányprogram vezetője, Azbej Tristan, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a múlt hét elején arról, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is dolgozik a Hungary Helps, de Magyarországnak elsősorban most magát kell segítenie. Azt is elmondta az Origo szerint, hogy az eddig megkezdett támogatásokat természetesen fenntartja a kormány, de amíg tart a mostani állapot, új támogatásokat nem indítanak.

Az eddigi támogatási helyszínekről már hazahívtak karitatív támogatási szakembereket, tartalékos katonákat, orvosokat, mert most itthon van rájuk szükség – mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

EU Helps-et szeretne a kormány a Hungary Helpsből

Eddig 8 milliárdot költött a kormány az üldözött keresztények megsegítésére, és most itt a Hungary Helps ügynökség. A kormány kiszélesítené a programot, és az ügynökség bekapcsolódna a kormány egyéb külpolitikai gazdaságfejlesztési programjaiba is.

A jelenlét ereje – pillanatképek Törőcsik Mari életéből

A jelenlét ereje – pillanatképek Törőcsik Mari életéből

„Mari! Én nagyon szeretem magát!” –  Alföldi Róbert így köszönt el Törőcsiktől

„Mari! Én nagyon szeretem magát!” – Alföldi Róbert így köszönt el Törőcsiktől

Tucatnyinál is több orosz hadihajó indult a Fekete-tengerre

Tucatnyinál is több orosz hadihajó indult a Fekete-tengerre