szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Angol nyelvből és informatikából is vállalnak ingyen online oktatást, de magányos idősekkel is szívesen tartják a kapcsolatot.

Minden rendben lesz
Annyi baljós hír van manapság, hogy mindenki vár valami jobbra, biztatóra. Így vagyunk ezzel mi is: nem dobja fel sem a home office-ban, sem a szerkesztőségben ülő újságírót a helyzet, amikor jóformán csak bajokról szóló információkat kap. Pedig van azért olyan is, aminek örülni lehet, ami megnevettet, vannak remek kezdeményezések, példaértékű kiállások. Ezeket gyűjtjük ebben a cikksorozatban.
Friss cikkek a témában

Angol nyelvi korrepetálást, informatikai mentorálást vállalnak és időseknek is segítséget nyújtanak a CEU hallgatói, tanárai és dolgozói a koronavírus-járvány alatt. Az egyetem közleményében azt írta: a felajánlók önkéntes munkában, a CEU Társadalmi felelősségvállalás irodájának vezetésével segítenek három területen:

  • angol nyelvi korrepetálás általános és középiskolás diákok számára,
  • online informatikai mentorálás,
  • online kapcsolattartás idősek részére (telefonbeszélgetések, levelezés).

Ha valaki úgy érzi, hogy a fenti lehetőségek segíthetnének abban, hogy az elkövetkezendő hónapok nehézségeit könnyebben átvészelje, egy jelentkezési lapot kell kitöltenie, amit erre a linkre kattintva talál meg.

A jelentkezőkkel a CEU a lehető leghamarabb felveszi a kapcsolatot. Mint írták, önkénteseik tanulmányi elfoglaltságaik, munkájuk, és napi feladataik mellett igyekeznek a lehető legtöbb megkeresést fogadni, ám előfordulhat, hogy nem tudják az összes igényt maximálisan kielégíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már nem a Heathrow Európa legforgalmasabb reptere

Már nem a Heathrow Európa legforgalmasabb reptere

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Későn ébredt a Fradi, 2-2-es döntetlen a Dinamo Kijev ellen

Későn ébredt a Fradi, 2-2-es döntetlen a Dinamo Kijev ellen