szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban Erdő Péter bíboros javasolta, hogy ha már a koronavírus-járvány miatt halasztani kell, legyen 2021 szeptemberében a több mint 30 milliárd forintba kerülő rendezvény.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Vatikán jóváhagyta a koronavírus-járvány miatt elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontját. A katolikus világeseményt 2021. szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten.

A jövő szeptemberi dátumot azután javasolta Erdő Péter bíboros, hogy Matteo Bruni vatikáni szóvivő bejelentette, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az eredetileg 2020 szeptemberére tervezett kongresszust.

A rendezvényre már rengeteget költött a magyar állam. A hvg.hu 2017-ben írt arról, hogy az eredetileg 17,9 milliárdra tervezett támogatás 22 milliárdra nőtt, az esztergomi érsekség pedig szabad kezet kapott, hogy milyen ingatlanokat vásárol vagy újít fel a kapott pénzből. 2019 őszén az összeg már a 30 milliárdot közelítette, majd márciusban még 2 milliárd forinttal segítette meg a magyar kormány „a megrendezéssel összefüggő eszközbeszerzéseket, a működési, szervezési és lebonyolítási feladatok ellátását”.

Magyarország másodszor ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten tartott 34. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséjén, a Hősök terén félmillió hívő vett részt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyedülálló emlékművet kaphatnak a fővárosban a háborúkban megerőszakolt nők

Egyedülálló emlékművet kaphatnak a fővárosban a háborúkban megerőszakolt nők

852 Porsche, 18 Ferrari és 3 Lamborghini talált gazdára a járvány alatt Magyarországon

852 Porsche, 18 Ferrari és 3 Lamborghini talált gazdára a járvány alatt Magyarországon

Erős földrengés volt Alaszkában, szökőárriadót rendeltek el

Erős földrengés volt Alaszkában, szökőárriadót rendeltek el