szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egyik gyanúsított esetében végleges a döntés.

Egy hónapra letartóztatták a Deák téri kettős gyilkosság gyanúsítottjait
Budapest, 2020. május 24., vasárnap (MTI) - A bíróság egy hónapra letartóztatásba helyezte azt a három férfit, akik a megalapozott gyanú szerint péntek hajnalban részt vettek a Deák téri verekedésben, s egyikük két embert halálra késelt.
A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében emlékeztetett: az V. kerületi Deák Ferenc téren hajnali fél négy körül két, fiatalokból álló társaság verekedett össze.
Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. A két megszúrt fiatal, egyikőjük 16, a másik 21 éves, a helyszínen életét vesztette - írta a főügyészség.
A közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság perceken belül azonosította és elfogta a három férfit, akik közül a kést használót több emberen elkövetett emberölés bűntette, két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként és előterjesztést tettek a gyanúsítottak letartóztatására.
A letartóztatást a Fővárosi Főügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró vasárnap elrendelte. Az egyik sértett bántalmazásával gyanúsított férfi tekintetében a döntés végleges, a másik két terhelt esetén fellebbezések miatt még nem végleges - olvasható az ügyészségi közleményben.

Egy hónapra letartóztatta a bíróság azt a három férfit, akik a gyanú szerint péntek hajnalban részt vettek a Deák téri verekedésben, és egyikük két embert halálra késelt.

A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében emlékeztetett: az V. kerületi Deák Ferenc téren hajnali fél négy körül két, fiatalokból álló társaság verekedett össze. Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. A két megszúrt fiatal, egyikőjük 16, a másik 21 éves, a helyszínen életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság perceken belül azonosította és elfogta a három férfit, akik közül a kést használót több emberen elkövetett emberölés, két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd előterjesztették a letartóztatásukat.

A letartóztatást a Fővárosi Főügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró vasárnap elrendelte. Az egyik sértett bántalmazásával gyanúsított férfi esetében a döntés végleges, a másik két terhelt esetén fellebbezések miatt még nem végleges - olvasható az ügyészségi közleményben.

Frissítés: a Fővárosi Törvényszék vasárnap délutáni közleményében az áll, a gyanúsítottak egzisztenciális és személyi körülményei rendezetlenek: állandó, bejelentett munkahellyel nem rendelkeznek, ketten kábítószerfogyasztók.

©

Mint írják, az emberöléssel gyanúsított férfi állandó bejelentett lakcímén nem tartózkodott, más ellene folyamatban lévő büntetőeljárásokban – ismeretlen helyen való tartózkodása miatt – személykörözést, illetve elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben. A másik két férfi lakhatási körülményei is bizonytalanok: egyikük nem rendelkezik érvényes lakóhellyel, egy ellenük 2019-ben indult nyomozás adatai alapján pedig miután a szüleik kirakták őket a lakásukból egy VI. kerületi albérletben éltek, ahol egyikük 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott a főbérlőnek.

A bűncselkemény elkövetése után mindhárman elmenekültek a helyszínről.

Mindezekre és a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén az eljárás során elérhetetlenné válnának.

A Törvényszék hozzáteszi, hogy a nyomozás kezdeti szakaszban van, a teljes körű felderítéshez a a verekedésben részt vevő eddig ismeretlenül maradt személyek – köztük egy, a késelő által megszúrt másik férfi – beazonosítása, a gyanúsítottak további kihallgatása és a szembesítések is szükségesek.

A bűnismétlés veszélyét a bíróság két terhelt esetében találta megalapozottnak. Ők, bár büntetlen előéletűek, de a gyanúsításban szereplő bűncselekményeket ellenük folyamatban lévő több büntetőeljárás hatálya alatt követték el.

A harmadik gyanúsított esetében a bíróság a bűnismétlés veszélyét nem találta megállapíthatónak, mivel a férfi büntetlen előéletű és vele szemben másik büntetőeljárás sincs folyamatban - olvasható a törvényszéki közleményben.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!
27 évesen elhunyt Lara van Ruijven világbajnok

27 évesen elhunyt Lara van Ruijven világbajnok

Végjáték Varsóban: hajszálon múlhat

Végjáték Varsóban: hajszálon múlhat

Furcsa eredmény jönne ki, ha saját életünk nyomaira bukkannánk a Marson

Furcsa eredmény jönne ki, ha saját életünk nyomaira bukkannánk a Marson