szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A játékosok kiszaladtak a szurkolók közé, pedig nem lett volna szabad nekik.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 1-1 millió forintra büntette a Budapest Honvédot és a Mezőkövesdet, mert súlyosan megsértették a sportzónára vonatkozó szabályzatot a szerdai Magyar Kupa-döntőt. 

A bírságot azért kapták a csapatok, mert a játékosaik elhagyták a sportzónát és kimentek a szurkolók közé.

Holott az MLSZ előírása szerint a két zónában tartózkodókat hermetikusan el kellett volna különíteni egymástól.

A kupadöntőről számos külföldi lap is beszámolt, de nem a csapatok vagy a játékosok teljesítményét emelték ki. Arra kapták fel a fejüket, hogy a szurkolók figyelmen kívül hagyták a távolságtartásra vonatkozó szabályokat, és hogy a mérkőzést a koronavírus-járvány ellenére nem zárt kapuk között rendezték meg.

Az MLSZ péntek délelőtt közleményt adott ki, amelyben azt írták: „a szurkolói csoportok tagjai az elismerésre méltó buzdítás közben sajnálatosan több mérkőzésen elmulasztották az országos érvényű távolságtartási előírások betartását”.

A mulasztás szankcionálása – magyarázták – a rendőrség hatáskörébe tartozik, amely megbüntetheti az egyént vagy a szervező klubot is, a Magyar Kupa döntője esetében pedig az MLSZ-t. Jelezték azt is: annak érdekében, hogy a klubok és az MLSZ elkerülje az esetleges pénzbüntetéseket, és különösen a zárt kapus rendezés elrendelését, arra kérik a szurkolókat, hogy tartsák be a lelátókon a kormányrendelet előírásait.

A Magyar Kupát a Budapest Honvéd nyerte, amelynek nagy szurkolója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is kapott egy érmet a díjkiosztáskor. Az MLSZ újságírói megkeresésre azt is közölte, hogy a díjátadáson résztvevő Csányi Sándor elnök, és a kormányt képviselő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendelkezett 36 óránál nem régebbi, negatív koronavírusteszt-eredménnyel, ahogy mindenki, aki a szigorú szabályokkal védett sportzónába belépett a mérkőzés ideje alatt.

Szijjártó ott volt a múlt szerdai, zárt kapus elődöntőn is a Puskás Arénában, ahol Dzsudzsák Balázzsal is fotózkodott. Akkor megírtuk: az MLSZ ilyen meccsekre vonatkozó szabályozása szerint Szijjártó (aki a két fiával látogatott ki a meccsre) ott sem lehetett volna, de legalábbis maszkot kellett volna viselnie, valamint be kellett volna tartania az előírt védőtávolságot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
100 millió euró érkezik Brüsszelből a tagállamokba gyorstesztekre

100 millió euró érkezik Brüsszelből a tagállamokba gyorstesztekre

Kakas ölt rendőrt a Fülöp-szigeteken

Kakas ölt rendőrt a Fülöp-szigeteken

Magyar ügyvezető igazgatója lesz az IMF-nek

Magyar ügyvezető igazgatója lesz az IMF-nek