szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet azt állította, hogy a főpolgármester szerdán tárgyal Fürjes Balázs államtitkárral, a Városháza azonban jelezte: nem lesz ilyen találkozó.

Szerdán egyeztet a Lánchíd felújítása ügyében Karácsony Gergely főpolgármester a kormánnyal – írja a Magyar Nemzet. A lap azt állította, a kormányt Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár képviseli majd. Fürjes Twitteren azt közölte: a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülése kedden lett volna, ám azt lemondta Karácsony. A Városháza hétfő délután azután jelezte szerkesztőségünkkel: a főpolgármester nem vesz részt ilyen megbeszélésen. Budapestet Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes képviseli majd, és várhatóan Fürjes Balázs is mást delegál maga helyett.

A BKK februárban eredménytelenül zárta le a Lánchíd és a Váralagút felújítására kiírt közbeszerzést, mert drágább ajánlatok érkeztek, mint amennyi pénz a felújításra jut. Májusban viszont már arról beszélt Karácsony: el kell napolni bizonyos beruházásokat, köztük a hídfelújítást. Ennek oka, hogy a járvány jelentős terheket rakott a fővárosra, miközben 34 milliárd forintot vont el az állam, ezért 60 milliárd értékű beruházást fagyasztanak be. Karácsony ennek ellenére szombaton azt nyilatkozta: "ha beleroskadunk, akkor is felújítjuk a Lánchidat".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasrúddal próbáltak pénzt szerezni egy nyíregyházi ATM-ből

Vasrúddal próbáltak pénzt szerezni egy nyíregyházi ATM-ből

Két kép árulkodik arról, hogyan néz majd ki a Samsung Galaxy S21

Két kép árulkodik arról, hogyan néz majd ki a Samsung Galaxy S21

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek

Új iskolatípus: általános iskola után rögtön az egyetem előszobájába mehetnek a gyerekek