szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Balatoni Szövetség elnöke szerint akár emberéletek is múlhatnak azon, ha nem pontosak a mérések.

A siófoki obszervatórium közvetlen közelébe tervezett ötszintes társas lakóház megépítésének megakadályozását kéri a Belügyminisztériumhoz tartozó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól a Balatoni Szövetség – írja a Hirbalaton.hu.

Lombár Gábor elnök szerint a beruházás veszélyeztetné a mérések, így a balatoni viharjelzés pontosságát is, amin emberéletek múlhatnak.

A portál információi szerint a kormányhivatalnak jövő hét közepéig kell döntést hoznia az ügyben.

Az önkormányzatokat tömörítő szövetség vezetője hangsúlyozta, nem csak helyi, hanem országos érdek, hogy a balatoni turizmus biztonságát garantáló viharjelzést kiszolgáló bázis háborítatlanul működhessen.

„A Balaton biztonságos működtetéséről van szó, amiért már sokan sokat tettek. Sok pénzt költött az állam a viharjelzés csúcstechnológiával való ellátására is. Ezért kiemelt fontosságú, hogy se a helyi védettséget élvező obszervatóriumot, se a funkcióját ne veszélyeztethesse egy ekkora magánépítkezés” – mondta Lombár Gábor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Giro d'Italia: Az igazgató szerint nem valószínű, hogy Magyarországról indul a jövő évi verseny

Giro d'Italia: Az igazgató szerint nem valószínű, hogy Magyarországról indul a jövő évi verseny

Eltűnt két kiskorú gyerek Budapesten

Eltűnt két kiskorú gyerek Budapesten

Fekete, muszlim és plus size – újabb határokat lépett át a divatipar

Fekete, muszlim és plus size – újabb határokat lépett át a divatipar