szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Folyamatosan dolgoznak a múlt heti esőzések során károsodott pályaszakasz helyreállításán.

Több mint egy hete zajlanak a helyreállító munkálatok Nagymaros és Szob között, ahol a vasúti pálya melletti támfalat egy több száz méteres szakaszon a sínekre mosta az özönvízszerű esőzés.

A Mávinform tájékoztatása szerint munkagépekkel a görgetegfogó támfal mögül naponta 300 köbméter hordalékot termelnek ki, majd vasúti teherkocsikkal szállítják el a helyszínről. A sárral elárasztott vágányszakaszok megtisztítását kotrógépekkel végzik.

A vonatközlekedés várhatóan július második hetében indulhat újra ezen a részen, egyelőre csak egy vágányon. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nagymaros–Szob, illetve a Szob–Zebegény szakaszon, valamint vonatpótló hajójárat is közlekedik Nagymaros-Visegrád és Zebegény között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Több vonat jár majd a Balatonhoz, de az Őrségbe alig

A belföldi turizmust szeretné támogatni a MÁV a vonatszolgáltatás javításával. A Balatonhoz több vonat is indul a hétvégétől, de más turisztikailag fontos térség – például az őrség több települése – egyelőre vasúti kapcsolat nélkül marad.