szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ketten is kiléptek a belső harcok dúlta ellenzéki frakcióból. Ezzel kiegyenlítődtek az erőviszonyok a szolnoki városházán.

Úgy tűnik, véget ért az elejétől nehézkesen működő ellenzéki együttműködés a szolnoki városi közgyűlésben. A Jobbik, a Demokratikus Koalíció, az MSZP csoportjai, illetve a Momentum és a Szolidaritás 1-1 képviselőjéből álló XXI. Század nevű csoport között elmérgesedett a helyzet – írja az Átlátszó.

A lap szerint április végén ketten is kiléptek az ellenzéki képviselői csoportból, így ugyanannyi szavazat maradt az ellenzéknél és a kormánypárti frakcióknál.

Az egyik kilépő Fajcsák Károly, aki a DK önkormányzati csoportjában politizált, a másik Ligeti József, aki civilként indult a 2019-es választásokon, mindketten a XXI. század frakciójában voltak.

Fajcsák Károly ugyan kívülről továbbra is támogatásáról biztosította az ellenzéki csoportot, Ligeti József támogatása viszont bizonytalan, mert feszült körülmények közepette távozott: neki nem tetszett, hogy szerinte az ellenzék magának osztogat pozíciókat. A csoport többi tagjának viszont az nem tetszett, hogy Ligeti átverte a közgyűlésen a parkolási díjak emelését, ami megtépázta az ellenzékiek támogatottságát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!