szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szervezkednek a vendéglátósok és vendégeik Budapest éjszakai életének érdekében.

Nem csillapodnak az indulatok a bulinegyedként is emlegetett Belső-Erzsébetváros körül. Mint ismert, miközben Európa városai gazdaságuk újraindításán fáradoznak, a hetedik kerületi önkormányzat csendrendelettel és fokozott köztéri föllépéssel igyekszik visszaszorítani az éjszakai életet. Az érintett vendéglátósok, alkalmazottak és vendégek, most ellenlépésre szánták el magukat: megmozdulást szerveznek.

A belső-erzsébetvárosi fejleményekről ebben a cikkben írtunk részletesen:

 

Razziázó rendőrök, dühös vendéglátósok: bulinegyed csendrendelet után, turistaroham előtt

Nagy a zsibongás a bulinegyedben, de nem csak az utcán italozó fiatalok miatt: múlt héten szigorú csendrendeletet hozott Erzsébetváros, hogy megregulázza a környéket. A rendelet értelmében 10 után nem lehet nyitva vendéglátóhely, kivéve, ha teljesít egy sor kitételt.

A kérdés gazdasági jelentőségével pedig itt foglalkoztunk:

 

Brit legénybúcsúzó turisták dönthetik el a 2022-es választást Magyarországon

Közzétette az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank is a 2020-2021-ről szóló előrejelzését, ez alapján sok jót nem várhatunk a következő hónapokban. De az igazán fontos az, hogy meddig tarthat el a krízis: V, U, W vagy L alakú lehet-e a válság, és melyik forgatókönyv mit jelentene számunkra és a kormány számára?

A legújabb történés, hogy demonstrációt szerveznek a Niedermüller Péter nevével fémjelzett önkormányzat intézkedései ellen. A helyi szórakozóhelyek által finanszírozott, a környék problémáinak megoldását célul kitűző „Night Embassy of Budapest” rendezésében gyászmenetnek keresztelt tüntetésre kerül sor július 29-én fél öttől a bulinegyed területén.

(Frissítés: cikkünk korábbi verziójában hibásan azt jeleztük, hogy a megmozdulás július 8-án lesz.)

Ahogy a Facebook-esemény leírásából kiderül, várnak „Minden vendéglátóst, szakácsot, zenészt, dj-t, producert, kollektívát, klubtulajdonost, wc-s nénit, kidobót, színészt, művészt, írót és költőt, goást, technóst, dubsteppest, rockert és rappert, minden éjszakai buszsofőrt, ápolót, futárt, promótert, hangtechnikust, kreatívot, öreget és fiatalt egyaránt”.

 

A pontos helyszín később derül ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Marschall Péter tévés producer

Meghalt Marschall Péter tévés producer

Privátbankár: Milliárdosok vadászházára ment el 7 milliónyi közpénz

Privátbankár: Milliárdosok vadászházára ment el 7 milliónyi közpénz

Koronavírusos lett az Atlético Madrid két tagja

Koronavírusos lett az Atlético Madrid két tagja