szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A reklámszakember egy facebookos videóban reagált az elmúlt napok híreire. A külső beszállítói megoldás szerinte mindenhol működik.

Index-botrány
Bajban van Magyarország egyik vezető hírportálja: az Index.hu 2020 júniusában átállította szabadság-barométerét a "Veszélyben" fokozatra, de már jóval korábban gyülekeztek a felhők az online médiapiac egyik legnagyobb szereplője körül. Július 22-én kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, emiatt a szerkesztőség többsége felállt, majd ezrek tüntettek Budapesten a sajtószabadságért. Az Index sorsát cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Egy hétfő este közzétett, közel 10 perces videóban reagált a vele, illetve az Indexszel kapcsolatos hírekre Erdélyi „Superman” Zsolt. A felvétel előzménye az volt, hogy a portál közölte: a reklámszakember nem is vett részt a támogatói kampányukban.

„Erdélyi Zsolt pontatlanul fogalmazott az Indexben végzett tanácsadói munkájáról, ezért szeretném egyértelművé tenni, hogy az Index támogatói kampányán soha egyetlen külsős tanácsadó sem dolgozott” – reagált akkor a HVG megkeresésére Szabó Zoltán, az Index stratégiai és kreatív igazgatója.

Erdélyi a most megosztott videóban azt mondta, valóban nem történt ilyen, de a koncepció kidolgozására ő is meghívást kapott. "És oda is mentem, ott is voltunk egy étteremben 15-en. Majd elővezetődött ez a bizonyos támogatói kampánykoncepció, miszerint az Index támogatást kér az olvasóitól. Ott, a rám jellemző fárasztó módon elmondtam, hogy számomra ez a dolog teljes mértékben vállalhatatlan”.

A videóban Erdélyi egy “külsős szakértői javaslatot” is megfogalmazott a portál felé, azt, hogy az Index válasszon magának új főszerkesztőt. “Egy olyat, aki nem sz*rja össze magát egy kakukkos órától, és egy külsős tanácsadótól”. A reklámszakember szerint a portálnak olyan főszerkesztőre van szüksége, “aki nem haver, aki nem origós volt és indexes lett, hanem indexes”.

Erdélyi a videóban a külsős beszállítókat megvédve azt mondta: ez 2020-ban mindenhol így működik, még az RTL Klubnál is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Baleset történt az M7-esen, torlódik a forgalom a Balaton felé

Baleset történt az M7-esen, torlódik a forgalom a Balaton felé

A gazdagok olyan gyorsan gazdagszanak, hogy nem bírják eljótékonykodni a pénzüket

A gazdagok olyan gyorsan gazdagszanak, hogy nem bírják eljótékonykodni a pénzüket

Földhöz csapódott egy repülő Indiában, közel 200-an voltak rajta

Földhöz csapódott egy repülő Indiában, közel 200-an voltak rajta