szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem is vett részt a támogatói kampányban.

Index-botrány
Bajban van Magyarország egyik vezető hírportálja: az Index.hu 2020 júniusában átállította szabadság-barométerét a "Veszélyben" fokozatra, de már jóval korábban gyülekeztek a felhők az online médiapiac egyik legnagyobb szereplője körül. Július 22-én kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, emiatt a szerkesztőség többsége felállt, majd ezrek tüntettek Budapesten a sajtószabadságért. Az Index sorsát cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Nem hívták a támogatói kampányukhoz, így nem is vett abban részt Erdélyi „Superman” Zsolt – reagált az Index a reklámszakember tegnapi online interjújára.

Erdélyit Veiszer Alinda és László Pál kérdezte Kanapén című Facebook-műsorukban az Index körül kialakult helyzetről. Ekkor hangzott el, hogy „kilenc hónappal ezelőtt ugyanez a brigád hívott el beindítani igazán a támogatói kampányukat”.

A nyilatkozatra Szabó Zoltán, az Index stratégiai és kreatívigazgatója válaszolt a HVG megkeresésére. Mint írta, „Erdélyi Zsolt pontatlanul fogalmazott az Indexben végzett tanácsadói munkájáról, ezért szeretném egyértelművé tenni, hogy az Index támogatói kampányán soha egyetlen külsős tanácsadó sem dolgozott.”

A kampány, illetve kampányok stratégiája és kreatív koncepciója is házon belül készült – tette hozzá.

A mostani átszervezési kísérletben Erdélyi azt javasolta, hogy „a magyar kultúra ezer képviselőjét” futtassa meg az Index a kiürült hirdetési felületein. Ebből azonban a kiszervezési kísérlethez hasonlóan nem lett semmi a szerkesztőség ellenállása miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter hvg360

Csak az apropót várja a Fidesz, hogy levadássza az Indexet

Az Index szerkesztőségének azonnali átvétele helyett a főoldal kontrolljával próbálná semlegesíteni a hírportált a hatalom. A fokozódó harc első áldozata a kiadó vezérigazgatója. A küzdelem azonban nem ért véget attól, hogy egyelőre mindkét fél rendezte sorait.

A magyar uniós biztos is elítélte a belarusz tüntetők véresre verését

A magyar uniós biztos is elítélte a belarusz tüntetők véresre verését

A Lánchíd zebrát kap az új közbeszerzés szerint

A Lánchíd zebrát kap az új közbeszerzés szerint

A magyarok többsége kérne koronavírus elleni oltást

A magyarok többsége kérne koronavírus elleni oltást