szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mobilos applikációt is fejleszt az Emmi az iskolai őrséghez.

Speciális mobil applikációt fejleszt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), amivel az iskolarendőröket riaszthatják a tanárok – jelentette be Rétvári Bence, az Emmi államtitkára a Híradó.hu szerint. Rétvári Bence a parlamentben azt mondta:

a pánikgombbal a tanár az iskolaőrt riaszthatná, ha baj van.

Hétfőn Horváth László fideszes képviselő, miniszteri biztos is szólt az iskolaőrökről, ő a Kossuth Rádió műsorában beszélt az új rendszerről, aminek a bevezetéséről múlt héten döntött a parlament. Horváth azt hangsúlyozta, hogy az egyes intézmények maguk dönthetnek arról, igényelnek-e iskolarendőrt, és ha igen, meddig. Egyelőre az intézmények felmérésére történt meg a miniszteri biztos szerint.

Ez nem kötelező, illetve nem szól az idők végezetéig. Tehát, ha valaki kéri és azt mondja egy idő után, hogy köszönöm szépen, de már nincs rá szükségem, akkor nála megszűnik ez az intézmény – mondta Horváth.

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár ugyancsak nyilatkozott a Kossuth Rádiónak az iskolarendőrökről. Közölte, az iskolaőröket a rendőrség toborozza majd. Amint hatályba lép a jogszabály, kezdődhet a toborzás is, hogy augusztusban elindulhasson az iskolaőrök képzése is.

Az iskolaőrök nem az intézmények alkalmazásában állnak majd, hanem a rendőrséghez tartoznak, és minden esetben együttműködési megállapodáshoz kötött a munkájuk. Maruzsa szerint egyházi és magániskolákban egyelőre nem lesznek iskolaőrök, de ha később esetleg ezt kérik, akkor megoldja a kormány, hogy ezek is kaphassanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Civilekből is lehetnek iskolaőrök

Volt rendőrökön kívül civilek is jelentkezhetnek iskolaőrnek. Középfokú végzettség elég lesz hozzá, a jelöleket pár hetes tanfolyamon képzik ki augusztusban.

HVG Itthon

A csönd erejében bízott Orbán biztosa a cigánybűnözőzés és gyöngyöspatázás alatt

A felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos szerint bizonyos településeken nagy szükség van iskolaőrökre. Vecsei Miklós a HVG-nek adott interjúban arról beszélt, hogy nem az iskola renitens gyerekeinek karhatalmi erőkkel történő megzabolásáról kell vizionálni, a legtöbb esetben iskolán kívülről érkezik a veszély, a gyerek rossz jegyéért elégtételt venni akaró szülő vagy a rosszul kommunikáló rokon jelent igazi gondot.

3D-ben rekonstruálta Raffaello arcát egy olasz kutatócsoport

3D-ben rekonstruálta Raffaello arcát egy olasz kutatócsoport

"Mindannyian vesztettünk ezzel az egésszel" - Dull Szabolcs a HVG Teraszon

"Mindannyian vesztettünk ezzel az egésszel" - Dull Szabolcs a HVG Teraszon

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – második nap

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – második nap