szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ellenzék után a kormányt is megmozgatta a pedofília miatt elítélt volt nagykövet ügye: azt közölték, hogy a gyermekek védelmét szolgáló törvények szigorítása már előkészület alatt áll.

A pedofília miatt elítélt volt perui nagykövet enyhe ítélete miatt szigorítana a törvényeken a kormány – számol be az RTL Híradó. Kaleta Gábor egy évet kapott felfüggesztve és 540 ezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie, miután mindent beismert a bíróságon.

A közvélemény felháborodott az ítéleten. Az MSZP azt közölte, hogy a törvények szigorítását kezdeményezi, a DK pedig a legfőbb ügyésztől vár választ arra, hogy miért csak felfüggesztett börtönt kértek a volt nagykövetre, akinél 19 ezer pedofil felvételt találtak. Ez után azt közölte kormány is a Híradóval:

A gyermekek védelmét szolgáló törvények szigorítása előkészület alatt áll. Aki ilyet tesz, annak nincs bocsánat.

A bíróság nem is ítélhette letöltendő börtönre Kaletát az után, hogy az ügyészség –  beismerő vallomás esetére – csak felfüggesztett börtönt kért. Az ügyészség hétfőn elfogadta az ítéletet. Kedden a Híradónak azt is elárulták:

Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy Kaleta Gábor önként vállalta az orvosi kezelést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Novemberben jöhet a nyugdíjkorrekció

Novemberben jöhet a nyugdíjkorrekció

Az USA legfontosabb alelnöke, majd első elnöknője lehet Kamala Harris

Az USA legfontosabb alelnöke, majd első elnöknője lehet Kamala Harris

Dull Szabolcs az Indexről és a másikról: Valami ekkorát kéne építenünk

Dull Szabolcs az Indexről és a másikról: Valami ekkorát kéne építenünk