szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A budapesti főpolgármester ismét jelezte, hogy nem méretné meg magát az előválasztáson.

Karácsony Gergely nem lesz az ellenzéki jelöltek között az esetlegesen tartandó ellenzéki előválasztáson - írja a Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

A főpolgármester a lapnak adott interjúban azt mondta,

nem indulok az előválasztáson. A jelenlegi megbízatásommal óriási feladatot kaptam, és szeretnék Budapestre koncentrálni.

Karácsony korábban már volt miniszterelnök-jelölt, a 2018-as országgyűlési választáson az MSZP-Párbeszéd színeiben, akkor a pártszövetség 12 százalékot kapott. A főpolgármester azt mondta, reméli, hogy lesznek más polgármesterek, akik elég tapasztalatot gyűjtöttek össze, hogy elvállalják a feladatot.

Nem először mondta Karácsony, hogy nem lenne miniszterelnök-jelölt, július elején az ATV-nek is arról beszélt, hogy nincsenek ilyen ambíciói.

Korábban Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere viszont bejelentette, hogy vállalná a jelöltséget 2022-ben, egyúttal jelezte, hogy szerinte Karácsony is alkalmas lenne a feladatra.

Arról is beszélt a főpolgármester, hogy egy közös ellenzéki jelölt viszont mindenképpen kell majd, ezt azzal indokolta, hogy az ellenzék egyetlen sikere a 2019-es önkormányzati választás volt, amikor őt jelölték egyedül a főpolgármesteri posztra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t

Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t

Menthetetlennek tűnik 2020 a turizmusban

Menthetetlennek tűnik 2020 a turizmusban

Egy férfi elültette a Kínából érkező titokzatos vetőmagokat

Egy férfi elültette a Kínából érkező titokzatos vetőmagokat