szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyar György ügyvéd ingyen vállalta az ügyet.

Részben beismerő vallomást tett R. Dénes, a kertjében emberi maradványokat tároló egykori patológiai dolgozó – írja a Bors. A lap szerint a pátyi férfi tagadja, hogy kereskedett volna a szövetekkel. A Bors azt is leírja, miután rátaláltak a férfira, hogy nem szeretett volna a hírekben szerepelni, annyira retteg a nyilvánosságtól, hogy az utcára sem szívesen megy ki.

A bulvárlap cikkéből tudjuk, hogy a férfi ügyvédje Magyar György. „Azért vállaltam el az ügyet ingyen, mert a tények ismeretében meggyőződtem arról, hogy a férfi senkinek sem ártott” – mondta Magyar a lapnak. „Egy anyagilag és erkölcsileg is tönkrement emberről van szó. Arra vállalkozott, hogy egészségügyi intézményeknél le­vő, vizsgálatokra kimetszett em­beri szövetdarabok elszállításáról és megsemmisítéséről gondoskodjon. A krematórium szolgáltatásáért viszont fizetni kell, ám ő a költséget nem tudta kigazdálkodni. Ennek ismeretében a szöveteket hazavitte azzal a tervvel, hogy a későbbiekben teljesíti a kötelezettségét, amikor pénzhez jut.” Magyar fontosnak tartotta hangsúlyozni, szó sincs szervkereskedelemről, de még az előzetes információkban megjelent végtagokról vagy szervekről sem.

A Bors azt is megtudta, hogy az egykori boncsegéd milyen körülmények kö­zött bukott le. R. Dénes annyira nehéz helyzetbe került, hogy kénytelen volt 100 ezer forint alatt eladni az autóját, amit a szövetek szállítására is használt. A vevőknek átadta a slusszkulcsot, mert arra sem volt pénze, hogy odautazzon a régi házába, és a gépkocsit személyesen adja át. A vásárlók elmentek a járműért, de aztán alaposabban szétnéztek az udvaron, és jelezték a rendőrségnek, hogy milyen tégelyeket találtak.

Ügyvédje úgy számol, a pátyi férfi nem számíthat komoly büntetésre.

Az ügyről először a Blikk írt. június 19-én pénteken rendőrök jelentek meg Pátyon az egyik utcában, mert az egyik háznál emberi maradványokat kerestek, majd találtak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig fogyaszt valamit: kipróbáltuk az új hibrid Toyota Yarist

Alig fogyaszt valamit: kipróbáltuk az új hibrid Toyota Yarist

Ismét szóba került a többször használatos fenéktörlő ötlete

Ismét szóba került a többször használatos fenéktörlő ötlete

Hatmilliárd dollárt nem fizettek ki a divatmárkák az ázsiai dolgozóknak

Hatmilliárd dollárt nem fizettek ki a divatmárkák az ázsiai dolgozóknak