szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Csákvár a Topolya ellen játszott. A szerbiai focicsapat akadémiája korábban magyar pénzen épült.

Felcsúton focimeccset rendeztek szerdán kora este. A szerb Szuper Liga negyedik helyezettje, a Topolya játszott felkészülési meccset a magyar másodosztályban vitézkedő Csákvár ellen. Orbán Viktor miniszterelnök a lelátóról követte az eseményeket.

Múlt szombaton szintén a Csákvár egyik meccsét tekintette meg a miniszterelnök, akkor a Vasas stadionjában nézte meg, mit tud a két csapat.

Most a csákvári klub beszámolója szerint szintén meccsen járt Orbán, ugyanis szerdán kora este Felcsúton nézte meg a másodosztályban szereplő gárda Topolya elleni meccsét.

A Topolya a szerb ligában szerepel, negyedikek lettek, amivel az Európa-ligában is indulhatnak majd, csakúgy, mint a Felcsút itthonról – ők harmadikok lettek a magyar bajnokságban.

Milyen volt a meccs? Átadjuk a szót a csákváriaknak.

„Együttesünk nem ijedt meg a nyáron véget ért szerb első osztályú bajnokság meglepetéscsapata ellen, s az első félidőben több komoly gólszerzési lehetőséget is kidolgozott. Amennyiben Sejben Viktorék egy kicsit is higgadtabbak, akár két, három gól is szerezhettek volna. A térfélcserét követően a vendégek mestere aztán pályára küldte a szerb élvonal legveszélyesebb ékpárosát, Lukic mellé becserélte Szilágyit is, míg Visinka Ede összes fiatalját bedobta a mély vízbe. Ugyan a vendégek egy véleményes tizenegyesből bevették a tavalyi formáját átmentő Markek Tamás kapuját, együttesünk teljesítményét nem érhette kritika. A játékrész derekén a rendkívül agilisen játszó Nándori Botond labdaszerzése után még kimaradt a ziccer, ám a kapufáról kipattanó labdát Sejben Viktor már nem hibázta el, majd nem sokkal később Madarász Márk már csapatunkat juttatta vezetéshez, illetve győzelemhez.”

A mérkőzés érdekessége, hogy a találkozót megtekintette Orbán Viktor miniszterelnök úr is, aki így négy napon belül, a Vasas után másodszor is élőben láthatta pályán csapatunkat – írják.

A meccset 2-1-re a Csákvár nyerte.

Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón szóba hozta a focimeccseket, oda ugyanis lehet menni, nagyobb koncertekre nem. „Van egy nagy különbség a focimeccs és a zenés rendezvények között: az alkoholfogyasztás” – fogalmazott a miniszter, és arra gondolt, hogy a stadionokban nem lehet szeszes italt kapni, ami azonban nem igaz.

A Topolya fociakadémiája magyar pénzen épült, Orbán Viktor adta át két éve. A megnyitón többek között azt mondta, hogy

még sok megépítendő sportközpont vár ránk.

Orbán több tízmilliárd forint közpénzből tette fel a Felcsútot a magyar focitérképre

Hihetetlen összegek ömlöttek az elmúlt években a felcsúti labdarúgásba. Meg is lett az eredménye: Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc csapata kiléphet az európai fociporondra. A Felcsút felemelkedésével párhuzamosan azonban tradicionális városi labdarúgóklubok süllyedtek el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
187 forint Európa legolcsóbb benzine, de van ahol 536 forint egy liter

187 forint Európa legolcsóbb benzine, de van ahol 536 forint egy liter

Jordan Peterson koronavírusos

Jordan Peterson koronavírusos

43 új koronavírus-fertőzöttet találtak itthon

43 új koronavírus-fertőzöttet találtak itthon