szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Letartóztatták munkatársait is. 250 milliós áfacsalással gyanúsítják őket.

Letartóztatta csütörtökön Joób Mártont és a közvetlen munkatársait a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója; a szegedi politikust és társait több százmillió forintos áfacsalás gyanúja miatt vette őrizetbe a NAV korábban.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró a főügyészség indítványának megfelelően elrendelte a cég vezetőjének és két közvetlen munkatársának a harminc napos letartóztatását

– közölte a 24.hu-val Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője. Lapunk is így értesült.

Hozzátette, az ügyben (melynek részleteiről itt írtunk korábban) érintett többi gyanúsított letartóztatásáról várhatóan csütörtök délután háromig döntenek. A főügyészség a szegedi képviselő mellett még hét férfinak a letartóztatását indítványozta az ügyben.

Joób az Összefogás Szegedért Egyesület politikusa.

A kormányközeli Origo néhány napja arról írt: úgy tudják, hogy a NAV már hosszabb ideje nyomozott a politikus ügyében, de ezt sem nekik, sem az MTI-nek nem erősítette meg az adóhatóság. Megkeresésükre csak azt közölték, hogy folyamatban lévő ügyben nem nyilatkozhatnak.

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke ugyanakkor már 2019 októberében arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy információik szerint a NAV számlavásárlás ügyében indított vizsgálatot Joób cége ellen – erről a 24.hu írt.

A szegedi önkormányzat a közleményében megdöbbentőnek nevezte Joób ügyét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok

Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok

A washingtoni tárgyalás után is folytatódott a harc Hegyi-Karabahban

A washingtoni tárgyalás után is folytatódott a harc Hegyi-Karabahban

180 milliárd forint kölcsönt kapott a kormány az EU-tól

180 milliárd forint kölcsönt kapott a kormány az EU-tól