szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Thürmer Gyula pártelnök meglátása szerint ha Magyarország washingtoni nagykövete ugyanezt tenné Amerikában, “nagyon gyorsan útilaput kötnének a talpára”.

Több mint érdekes közleményt adott ki az MTI OS szolgálatán keresztül a Magyar Munkáspárt vasárnap, miután David Cornstein budapesti amerikai nagykövet több csatornának is interjút adott Magyarországra való visszatérése után.

Ezt a Magyar Munkáspárt most úgy értékelte, hogy Cornstein beavatkozott “a magyar ügyekbe”.

Ön nagy nyilvánosság előtt minősítette Magyarország kormányát, praktikus tanácsokkal látta el a magyar népet arról, hogy hogyan éljünk. Július 31-i nyilatkozatában pedig azt is elmagyarázta nekünk, hogy kit tekintsünk barátunknak”

– írja Thürmer Gyula pártelnök a nagykövetnek.

Thürmer szerint Cornstein olyan mértékű lehetőséget kapott a magyar médiától, “amelyet Magyarország washingtoni nagykövete sohasem kapna meg. Ön ezt a lehetőséget arra használta, hogy nyíltan beavatkozzon Magyarország belügyeibe. Ha Magyarország washingtoni nagykövete ugyanezt tenné az Önök országában, nagyon gyorsan útilaput kötnének a talpára”.

Magyar emberként, folytatja Thürmer, “visszautasítom az Ön beavatkozását a magyar ügyekbe”.

Magyar emberként sért, ha külföldiek, idegenek akarnak nekünk diktálni. Ezt nem fogadnám el egyetlen külföldi ország diplomatájától sem, így Öntől sem. Ön nagykövet egy független és függetlenségére büszke országban és nem helytartó egy banánköztársaságban”

– fogalmaz Thürmer Gyula, aki szerint Cornstein a magyar médiát arra használta, hogy egy harmadik országgal, a Kínai Népköztársasággal kapcsolatos véleményét elmondja és a magyar politikai életet, sőt a magyar közvéleményt a Kínai Népköztársaság ellen hangolja.

A Munkáspárt szerint Cornstein becsmérelheti a kínai egészségügyi eszközöket, de "amikor baj volt, amikor a magyar embereknek szükségük volt maszkokra, azok a Kínai Népköztársaságból érkeztek, és nem az Egyesült Államokból. Mi a kínai embereket, a Kínai Népköztársaságot tekintjük barátunknak".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamilton rajt-cél győzelmet aratott a Brit Nagydíjon

Hamilton rajt-cél győzelmet aratott a Brit Nagydíjon

Lemondott szigligeti polgármester: Bizonyos vállalkozókkal szemben védtelenek vagyunk

Lemondott szigligeti polgármester: Bizonyos vállalkozókkal szemben védtelenek vagyunk

Aranycipő: olasz csatár lett Európa legeredményesebb góllövője

Aranycipő: olasz csatár lett Európa legeredményesebb góllövője