szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fertőzött személy vehetett részt az egyik vidéki összejövetelen.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A szerdai nappal felfüggesztette az istentiszteletek megtartását a Hit Gyülekezete Országos Vezetősége: sem Budapesten, sem vidéken nem tartják meg őket.

Az egyház közösségi oldalán megjelent közleményben az olvasható, hogy „a gyülekezet egyik vidéki összejövetelén tudtán kívül koronavírussal fertőzött személy is részt vehetett. „Úgy tűnik, hogy a gyülekezet által kiadott, folyamatosan aktualizált járványügyi protokollt megsértették; a vizsgálat lezárultáig illetve további döntésig minden összejövetelt felfüggesztünk.”

Azt is jelezték, felvették a kapcsolatot az illetékes szervekkel, amelyeknek minden segítséget megadnak a kontaktkutatáshoz.

Nemrégiben a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége döntött úgy, hogy bezárja a budapesti zsingagógáit, s az imákat és a tervezett rendezvényeket online tartja meg. Azt megelőzően az Egységes Magyar Izraelita Hitközség adott ki közleményt arról, hogy koronavírus-fertőzés tüneteit mutatta az Óbudai Zsinagóga vezetőségének több tagja, ezért egy ideig nem tartanak ott istentiszteleteket. Később kiderült, hogy a vezető rabbi, Köves Slomó koronavírus-tesztje is pozitív lett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy lépéssel közelebb kerültünk a cukorbetegek álmához

Egy lépéssel közelebb kerültünk a cukorbetegek álmához

363 forint felett egy euró

363 forint felett egy euró

Elmegy a kedve a húsevéstől, ha meglátja a Nébih legutóbbi fogását

Elmegy a kedve a húsevéstől, ha meglátja a Nébih legutóbbi fogását