Fülke: a gödi polgármester elmondta, hol hibázott

Fülke: a gödi polgármester elmondta, hol hibázott

Utolsó frissítés:

Balla Györgyi Szerző:

Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Balogh Csaba a hvg.hu-nak adott interjúban azt mondta, ha lesz időközi önkormányzati választás a városban, újra elindul a polgármesteri posztért, és az itt kijelölt különleges gazdasági övezet ellenére is úgy gondolja, hogy a helyiek ismét megválasztanák. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.

Nem sokkal azután, hogy Balogh Csaba közös ellenzéki polgármester-jelöltként megnyerte Gödön az önkormányzati választást, három ellenzéki párt, az LMP, a DK és a Jobbik helyi képviselői kiléptek a Momentummal és a Párbeszéddel közös frakcióból. A lépést azzal indokolták, hogy a polgármester politikailag és emberileg is alkalmatlan a posztra. Ezután Balogh Csaba felszólította a távozókat, hogy mondjanak le, mert szerinte éppen ők azok, akik méltatlanná váltak a képviselői esküjükhöz. Balogh szerette volna leváltani az LMP-s és a DK-s alpolgármestereket, végül ellene indult fegyelmi eljárás, 15 napra a munkából is felfüggesztették.

A Momentum-tag Balogh Csaba a hvg.hu-nak azt mondta, mindaz, ami a 20 ezres városban történik, már messze nem a demokrácia velejárója. A munkájából felfüggesztett polgármesterrel a Fülke új podcastjában beszélgettünk.

A beszélgetésben szóba került,

A beszélgetést itt hallgathatja meg:

Hozzászólások