szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bíróság úgy találta, hogy a gyanúsítottak nem tudnák befolyásolni a tanúkat, ráadásul a három férfi együttműködik a hatóságokkal.

Nem tartóztatta le a bíróság azt a három férfit, akit a Ferencváros volt labdarúgójának, Busai Attilának és a barátjának a megverésével gyanúsítanak. Busaiékat egy budapesti étteremben támadták meg, a focista olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meg kellett műteni. A társa könnyebben sérült.

A Fővám téren lévő szórakoztatócentrumban történt verekedés miatt a 28 éves K. Albertet, a 29 éves R. Endrét és a 30 éves N. Ádámot súlyos testi sértés bűntett és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyészség közleménye szerint a vizsgálat során mindhárom gyanúsított végig közreműködött, együttműködött a hatóságokkal. A nyomozás során az összes szóba jöhető tanút meghallgatták és a vallomásokból nem lehet arra következtetni, hogy megpróbálták volna őket befolyásolni, sőt részben terhelő vallomást tettek a gyanúsítottakra és a jövőben sincs lehetőségük az eljárás érdemi befolyásolására.

Az ügyészség a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, ezt azonban a bíróság nem találta indokoltnak és elutasította. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, így a végzés nem végleges.

A közleményben kitértek arra is, hogy a sértettek (Busai és a barátja),

a nap folyamán többször olyan magatartást tanúsítottak a szórakozóhelyen, amely miatt felszólították őket a távozásra, majd rendőri intézkedést is kértek ellenük.

A nyomozás eddigi adatai szerint "a bűncselekménnyel kapcsolatban megállapítható a sértetti közrehatás". A bíróság szerint ez ugyan nem menti a gyanúsítottak cselekményét, de a csoportosan elkövetett garázdaságnál a két sértett magatartásának vizsgálata mellőzhetetlen.

Busai korábban úgy írta le a támadást, hogy “Egy barátommal visszamentünk az étterembe, ahol korábban ott felejtette a sapkáját. Egy percet töltöttünk a helyszínen, amikor a folyosóról belépett két kapucnis, az arcukat maszkkal eltakaró férfi. Ezután szó nélkül leütöttek. Én azonnal eszméletemet vesztettem, és a földre kerültem. A barátom szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta, és el tudott menekülni.” Busai azt állítja, hogy ő nem tudja, mi volt a támadás indítéka, de azt gyanítja, hogy valaki ráküldte a verőembereket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészároséké az egész Euro Generál, a kisbefektetők hoppon maradnak

Mészároséké az egész Euro Generál, a kisbefektetők hoppon maradnak

A Nespresso bejelentette, hogy 2 éven belül karbonsemleges lesz minden csésze kávéja

A Nespresso bejelentette, hogy 2 éven belül karbonsemleges lesz minden csésze kávéja

A CEU rektora szerint az SZFE-vel azt folytatja a hatalom, amit velük elkezdett

A CEU rektora szerint az SZFE-vel azt folytatja a hatalom, amit velük elkezdett