szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt kérik, ezt vegyék figyelembe azok, akik ügyeiket intéznék.

"Az elmúlt hónapok kormányzati döntései lehetetlen helyzetbe hozták az önkormányzatok gazdálkodását. Az Önök szolgálatában álló önkormányzati dolgozók munkája és megélhetése veszélybe került, és ezzel együtt az Önök kiszolgálása is" – írja hirdetményében a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. A testület ezzel indokolja, hogy 2020. szeptember 2-ára, 3-ára és 4-ére sztrájkot kezdeményeznek.

Egyúttal felhívják az ügyfelek figyelmét arra, hogy sürgős ügyeiket intézzék a munkabeszüntetés előtti napokra, vagy halasszák későbbi időpontra. A szakszervezet – az önkormányzati érdekképviseletekhez hasonlóan – az elmúlt időszakban többször felhívta a figyelmet arra, hogy az állami elvonások és intézkedések nehéz helyzetbe hozták a településeket, csak a helyi iparűzési adó utáni hozzájárulás fizetésének szigorúbb kötelezettsége miatt a 3200 önkormányzat negyede marad pénz nélkül – a többi már eddig is nehéz helyzetben volt.

Képünk illusztráció

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhagyta a várost a miskolci medve

Elhagyta a várost a miskolci medve

Felmérés: Az európaiak jogállamisági mechanizmust akarnak

Felmérés: Az európaiak jogállamisági mechanizmust akarnak

Hivatalos: 3 milliárd forintot kap a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Hivatalos: 3 milliárd forintot kap a Színház- és Filmművészeti Egyetem