szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kettőt már megtartottak, de a harmadik tábor helyett inkább beiratkozási napokat szerveznek.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Nem tartják meg a tervezett formában a Debreceni Egyetem (DE) idei gólyatáborainak szerdán kezdődő, harmadik turnusát, helyette bentlakásos információs és beiratkozási napokra várják a leendő hallgatókat – közölte a DE hallgatói önkormányzata.

Az intézmény gólyatáboraiban eddig nem volt koronavírusos megbetegedés sem az első, sem a második turnusban –emelték ki. Ugyanakkor azt is írták: 

a tábor szervezői az augusztus 26-án véget ért medikus gólyatábor bezárása után, az elmúlt hét végén értesültek arról, hogy egy résztvevő tesztjének eredménye pozitív lett.

A szerdán kezdődő harmadik turnus lefújásáról ezután született döntés.

A járványveszély ellenére engedte a kormány gólyatáborok rendezését idén is, az erre vonatkozó döntést egyetemi hatáskörbe utalva. Augusztusban a Corvinus Egyetem gólyatáborában négy hallgatóról derült ki, hogy fertőzött, a Szent István Egyetem gólyatáborában öt résztvevő tesztje lett pozitív, a Pécsi Tudományegyetemnek pedig két táborán összesen három koronavírusos vett részt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszámoltuk, mennyivel lesz olcsóbb lakást venni a csokosoknak 2021-től

Kiszámoltuk, mennyivel lesz olcsóbb lakást venni a csokosoknak 2021-től

51 éves lett az internet, a hely, ahol egy perc alatt is felfoghatatlanul sok minden történik

51 éves lett az internet, a hely, ahol egy perc alatt is felfoghatatlanul sok minden történik

Öt év börtönre ítélték a román parlament volt elnökét

Öt év börtönre ítélték a román parlament volt elnökét