szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szert feltehetően kínai laborokban állítják elő.

21 halálos áldozatot szedett már Magyarországon az az új kábítószer, amely itthon bika néven vált ismertté – mondta a 24.hu-nak Csákó Ibolya, a rendőrség alezredese.

A cikk szerint a bika sokkal erősebb, mint a többi dizájnerdrog. Az anyagot dohánnyal keverve szívják, és feltehetően kínai laborokból származik.

A halálesetek többsége Budapesten történt, de Borsod-Abaúj-Zemplén megye is különösen érintett. Emellett Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében is okozott már halálozást a bika, amely főleg olcsósága miatt terjed gyorsan: a 24.hu szerint egy bikás cigi már pár száz forintért megvásárolható.

Az újfajta dizájnerdrog május végén jelent meg a magyar piacon. Akkor még 11 halálesetet kötött hozzá a rendőrség, de ez a szám időközben tovább nőtt. A hatóság szerint a bika rosszullét után gyors halált okozhat, amit görcsroham, őrjöngés előzhet meg.

A pusztító dizájnerdrog csak egy újabb gondot jelent az ország legnagyobb nyomornegyedében

A szokásosnál is életveszélyesebb dizájnerdrog áldozatainak majdnem fele kötődik Miskolc szegregátumaihoz. Az ember azt hinné, látványos hatással van a környékre egy tragikus haláleset, de nem: Lyukóvölgyben ezek éppúgy részei a hétköznapi életnek, mint a járhatatlan földutak és a szeméttel fűtött házak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tavaly több áramot termeltek megújuló forrásból Európában, mint fosszilis tüzelőanyagokból

Tavaly több áramot termeltek megújuló forrásból Európában, mint fosszilis tüzelőanyagokból

Váratlanul aktiválódó képernyővédő nehezíti az Apple új gépeit használók életét

Váratlanul aktiválódó képernyővédő nehezíti az Apple új gépeit használók életét

Utazási szigorításokat tervez az EU – Szijjártó nem vár Brüsszelre

Utazási szigorításokat tervez az EU – Szijjártó nem vár Brüsszelre