szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A leleten szereplő Semmelweis Egyetem állítja: az özvegy ugyanolyan ellátásban részesült, mint bárki más.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Vajna Tímea Instagram-sztoriban számolt be róla követőinek, hogy koronavírusos volt, és a tesztelésről készült hivatalos dokumentumokat is közzétette. Az erről készült képet Vajna azonban az adatok kitakarása/elhomályosítása nélkül tette közzé, az egyik sorban, a beteg neve helyett a VIP szó és egy számsor volt látható.

A betűk azt sugallják, hogy Vajna esetleg különleges ellátásban részesült, ezért a leleten szereplő Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikához fordultunk. Az intézmény válaszában azonban közölte, hogy a VIP jelzés tulajdonképpen semmit nem jelent.

A VIP-XXX egy olyan azonosító kód, ami akkor kerül a leletre, ha valaki anonimitást kér. Hetente több száz páciens él ezzel a lehetőséggel. Ők, más betegekhez hasonlóan ugyanúgy tünetekkel rendelkeznek, időpontra érkeznek, és ugyanazon a helyszínen, a többi beteggel azonos ellátást kapnak"

– írták kérdésünkre.

Az intézmény közölte azt is, hogy "a Semmelweis Egyetem – a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kijelölt laboratóriumként – az egyik olyan fővárosi intézmény, ahol biztosítani kell a költségtérítéses vizsgálat feltételeit. A költségtérítés alól mentesülnek azok, akik például szoros kontaktusba kerültek igazolt Covid-19 fertőzöttel, vagy akik tünetei felvetik a Covid-19 fertőzés gyanúját. Az egyetem tavasszal nyitott több szűrőpontján – a többi között a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán – végeznek koronavírus mintavételt előzetes bejelentkezést követően".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videón, ahogy megkínozzák a Microsoft androidos telefonját

Videón, ahogy megkínozzák a Microsoft androidos telefonját

Túlterheléses támadás érte a Magyar Hang honlapját is

Túlterheléses támadás érte a Magyar Hang honlapját is

Ma van a Google 22. születésnapja, bár kicsit zavaros a helyzet

Ma van a Google 22. születésnapja, bár kicsit zavaros a helyzet