szerző:
HVG
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mészáros Lőrincnek is érdeke, hogy a borsodi parlamenti választókerületben esedékes időközi választás után a Koncz családnál maradjon a parlamenti mandátum – írja e heti számában a HVG.

A Mészáros-birodalom két legfontosabb cégének egyikét, a Talentis Groupot négy ember képviselheti: a felcsúti milliárdos három gyermeke, valamint Konczné Kondás Tünde – írja a HVG.

Bizalmi állásról van szó, ez nem kétséges. Konczné már nemcsak igazgatósági és felügyelőbizottsági tagságokat tudhat magáénak a Mészáros-csoportban, hanem annak a Talentis Groupnak a vezérigazgatója is, amelynek két tulajdonosa a ma már válófélben lévő Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix. A HVG két évvel ezelőtt már feltette a kérdést, hogy ki az a Konczné Kondás Tünde, ám miközben a személye továbbra sem került reflektorfénybe, szerepe még fontosabb lett a felcsúti milliárdos vállalatánál. A rövid válasz a Konczné múltját firtató kérdésre:

Orbán Viktor a Koncz család lekötelezettje.

Konczné férje volt ugyanis Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki júliusban egy motorbalesetben hunyt el, és az ő lányuk Koncz Zsófia (címlapképünkön balra), aki most a kormánypártok jelöltje a megüresedett képviselői helyre. Koncz Ferenc pedig még a kétezres évek elején segített elsimítani azt a tokaj-hegyaljai cégügyet, amelyben kis híján ráégett a korrupció vádja a kormányfőre.

Ha az ellenzék nyer az időközin, matematikailag oda Orbán kétharmada

Orbánnak legfeljebb a látszat miatt kell aggódnia az időközi országgyűlési választáson.

Habár még fideszes körökben is sokan úgy gondolták, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben akár a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja, Demeter Ervin, akár a vesztes miskolci polgármesterjelölt, Alakszai Zoltán alkalmas lett volna a parlamenti képviselői posztra, ezeket a javaslatokat lesöpörték az asztalról. További részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben és a hvg360-on.

(Címlapkép: Koncz Zsófia, a Fidelitas országos alelnöke és Böröcz László, a Fidelitas elnöke az Országgyűlés Irodaházában Budapesten 2015. március 18-án.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészároséké az egész Euro Generál, a kisbefektetők hoppon maradnak

Mészároséké az egész Euro Generál, a kisbefektetők hoppon maradnak

Az Oscar után a brit filmakadémia díj szabályzata is változik a sokszínűség erősítése miatt

Az Oscar után a brit filmakadémia díj szabályzata is változik a sokszínűség erősítése miatt

Nem fogadja el Brüsszel, hogy az Apple-nek mégsem kell 13 milliárd eurós bírságot fizetni

Nem fogadja el Brüsszel, hogy az Apple-nek mégsem kell 13 milliárd eurós bírságot fizetni