szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapest főpolgármestere nehezményezi, hogy a kormányzati szervek továbbra sem osztanak meg érdemi információkat.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatban küldött levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek Karácsony Gergely budapesti főpolgármester. Karácsony ebben felhívta a kormányfő figyelmét arra, hogy a kormányzati szervek részéről továbbra sem kapnak érdemi tájékoztatást a védekezésben jelentős szerepet vállaló önkormányzatok.

A helyzet rendezése érdekében Karácsony három pontban foglalta össze javaslatait.

Ezek közül az első, hogy a kormány növelje a tesztkapacitást és többeknek biztosítsanak ingyenes teszteket. „Talán miniszterelnök úrhoz is eljutnak jelzések arról, hogy sokak számára okoz megoldhatatlan terhet a tesztek kifizetése, pedig ezen munkahelyük megőrzése, gyermekeik iskolába járása múlhat” – írta Karácsony.

A második javaslat a pedagógusok ingyenes állami szűrése, amit korábban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is felvetett már. 

Harmadikként Karácsony azt javasolta, hogy a kormány ossza meg, milyen módon tervezi megvédeni az időseket a fertőzéstől. Most ugyanis a fiatalok körében terjed jobban a vírus, ami azonban idővel az idősebbekre is átterjedhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mini Cooper S Sidewalk – teszten a Flaszter Edition

Mini Cooper S Sidewalk – teszten a Flaszter Edition

Egyelőre maradnak körön kívül az orosz atléták

Egyelőre maradnak körön kívül az orosz atléták

Hamilton indulhat az élről Szocsiban

Hamilton indulhat az élről Szocsiban