Fia válthatja a lemondott szigligeti polgármestert

Fia válthatja a lemondott szigligeti polgármestert

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőn válik hivatalossá Szigliget polgármesteri posztjáért indulók listája. A jelöltek között ott van a település lemondott vezetőjének fia, Balassa Bálint is, aki eddig önkormányzati képviselő volt.

Július 22-én meglepetésre lemondott tisztségéről Szigliget független polgármestere, Balassa Balázs, és feloszlatta magát az önkormányzat négy független tagból álló képviselő-testülete is. Az emiatt kiírt időközi választásra a hivatalos adatok szerint eddig két polgármester-jelöltet vett nyilvántartásba a választási bizottság, ám a Népszava információi szerint összesen hatan jelezték, hogy elindulnának a posztért. A lemondott polgármester fia, Balassa Bálint is közöttük van.

Hétfőn lesz hivatalos, indul-e a fiam

– erősítette meg a lapnak a települést 18 évig vezető Balassa Balázs, aki arról továbbra sem nyilatkozott, miért távozott a teljes vezetés. Arra a felvetésre, hogy félti-e gyerekét a polgármesterségtől, Balassa annyit mondott: természetesen átgondolja, mi lenne a jó a családjának, de úgy véli, eddig képviselőként dolgozó fiának van rálátása Szigliget helyzetére.

Az időközi választást október 18-án tartják.

Lemondott szigligeti polgármester: Bizonyos vállalkozókkal szemben védtelenek vagyunk

Balassa Balázs szerint egyes folyamatokat településvezetőként sem tudnak megállítani, a közvélemény figyelmét azonban szeretnék ráirányítani a veszélyekre.

Hozzászólások