szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Balázs József Hódmezővásárhelyen kapott munkát, miután országos felháborodást váltott ki azzal, hogy meghurcolt egy kreatív tornatanárt.

A Hódpress szúrta ki a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola weboldalán, hogy igazgatóhelyettes lett az a Balázs József, aki tankerületi igazgatóként eltiltotta a tanítástól a vasalódeszkás videójával internetszerte népszerűvé vált tornatanárt, Vezsenyi Lászlót. A lap megkereste az iskolát, amely egyelőre nem reagált.

Vezsenyi a kijárási korlátozások idején egy vasalódeszkán tartott úszásórát, és ezt egy viccnek szánt videóban közzé is tette. Másnap reggel viszont rátelefonáltak, hogy a videót azonnal szedje le, mert a tankerület vezetője, Balázs József fel van háborodva, tajtékzik. A videót leszedte, ettől függetlenül a tankerület vezetője írásbeli figyelmeztetésben részesítette, elvette a csoportjait, és arra kötelezte, minden napra adja le a csoportjainak szánt tananyagot.

A Klebelsberg Központ is megszólalt, elmondásuk szerint szülők panaszkodtak a videóra. Mindenesetre nem értettek egyet Balázs eljárásával, kérték, vizsgálja felül a döntését, mert az eljárásával nem értenek egyet, ő azonban „ezt nem tette meg”. Az ügyben azonnali vizsgálatot indított az oktatási jogok biztosa is, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig túlkapásnak minősítette az ügyet.

Ezek után mondott le Balázs József, június 15-én.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jobb, ha nem ejti le: 110 ezer forintért javítják az új iPhone kijelzőjét

Jobb, ha nem ejti le: 110 ezer forintért javítják az új iPhone kijelzőjét

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Bántja, hogy pesszimista? Ne legyen negatív, gyakorlással optimistább lehet

Bántja, hogy pesszimista? Ne legyen negatív, gyakorlással optimistább lehet