szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Európai Parlament momentumos képviselője szerint a Médiatanácsot Orbán a saját embereivel töltötte fel.

Panasszal élt Donáth Anna az Európai Bizottságnál a Klubrádió frekvenciahasználat-meghosszabbítási kérelmének elutasítása miatt. „A médiatanács elvileg azért felelne, hogy a média kiegyensúlyozottan tájékoztasson, ne lehessen hamis híreket terjeszteni, és minden szereplő kötve legyen egy sajtóetikai minimumhoz” – írja közösségi oldalán a képviselő. Szerinte ennek a kötelességének a tanács nem tesz eleget, így pénteken a Magyar Újságírók Országos Szövetségével közösen panaszolta be őket.

Donáth posztjában emlékeztet arra, hogy a kormányhoz köthető személyek „bezárták a Népszabadságot, elfoglalták a Magyar Nemzetet, az Origót, és most legutoljára az Indexet is”. Pártja, a Momentum volt az, aki július 24-én szolidaritási tüntetést szervezett az Index aznap felmondó szerkesztősége mellett.

Az üggyel kapcsolatban a hvg360 készített interjút a Klubrádió elnökével, Arató Andrással.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"Ostobaságot követett el a maga szempontjából a hatalom" – Arató András, a Klubrádió elnöke a HVG Teraszon

"Egyértelműen törvénytelen ez a határozat" – mondja Arató a Klubrádiót 2021 februárban elnémító NMHH verdiktről. "Kilóg a ló, és nemcsak a lába" – fűzi hozzá. M. Kiss Csaba faggatja a rádió első emberét arról, hogy milyen lépéseket terveznek, mennyi az esély az adó további működésére, s miért igazodnak a hatalomhoz a független hirdetők is.

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől

És akkor hitelmoratórium lett a több vírusteszt helyett

És akkor hitelmoratórium lett a több vírusteszt helyett

Így játsszák ki a karanténszabályokat az előkelő londoni éttermek

Így játsszák ki a karanténszabályokat az előkelő londoni éttermek