szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vádhatóság szerint ők mindenkivel szemben azonos módon lépnek fel.

Közleményben reagált Fekete-Győr András keddi állításaira az ügyészség. Azt írták, a Momentum elnöke alaptalanul rágalmaz, és kétségbe vonja az ügyészség törvényes és szakszerű működését.

Az ügyészség kedden közölte, hogy vádat emeltek 6 személy – köztük Fekete-Győr András és Szarvas Koppány Bendegúz momentumos politikusok – ellen. Hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják őket a 2018 decemberi, Kossuth téri tüntetéseken történtek miatt. Közleményük szerint az érintettek a Parlament épületét védő rendőrsorfalra különböző tárgyakat dobtak, a többi tüntetőt és a rendőröket lökdösték, illetve akadályozták a rendőröket a feladataik ellátásában.

A Momentum elnöke a vádemelést követő sajtótájékoztatón azt állította, hogy ez csak az “Orbán-ügyészség vádja”. Szerinte míg ő kiállt a magyarok érdekeiért, addig például Tiborcz István "az adófizetők pénzét ellopva lett milliárdos", Polt Péter főügyész pedig "sunyi hallgatásával, a markát tartva" mindezt lehetővé tette.

Az ügyészség szerdai közleményében azt írta, hogy "a véleménynyilvánítás szabadságába nem tartozik bele a szolgálatot teljesítő rendőrség füstbombával való dobálása".

Fekete-Győr egyébként már tavaly januárban azt mondta, hogy egy veszélytelen, játékboltban kapható füstképzőt dobott el.

Az ügyészség álláspontja szerint minden elkövetővel szemben azonos módon, a törvények szerint lépnek fel. "A törvény előtti egyenlőség megsértése lenne, ha egyesek politikai szerepvállalásuk miatt mentesülhetnének a jogszerű és igazságos eljárások alól. A jogállami elveknek megfelelően, a bíróság fogja kimondani a végső szót"– közölték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Podcaster lesz Áder János

Podcaster lesz Áder János

A vasárnap nagy részét elmossa az eső

A vasárnap nagy részét elmossa az eső

Mint egy ember: a Microsoft mesterséges intelligenciája tűpontosan megmondja, mi van egy képen

Mint egy ember: a Microsoft mesterséges intelligenciája tűpontosan megmondja, mi van egy képen