Szlávik: Jövő év elejére kész lehet a biztonságos koronavírus-vakcina

Szlávik: Jövő év elejére kész lehet a biztonságos koronavírus-vakcina

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az infektológus főorvos azt javasolja: aki csak teheti, oltassa be magát az influenza ellen.

Stabilizálódni látszik a fertőzöttek száma Magyarországon – mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa kedden, az ATV Start című műsorában. A szakember szerint helyes, hogy jóval többet szűrünk, mint tavasszal.

A főorvos beszélt arról is, hogy az elmúlt hetekben nemcsak az esetek, hanem a kórházban fekvő betegek, sőt az intenzíven fekvők száma is megnőtt. Szlávik János fontosnak tartja a maszkhasználatot és a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartását, amelyek szerinte nem csupán a koronavírus, hanem az influenzajárvány elleni védekezést is elősegíti.

A szakember úgy vélekedett: a jövő év elejére elkészülhet a koronavírus elleni biztonságos védőoltás. Addig is azt ajánlja, hogy aki teheti, az oltassa be magát influenza ellen. Ez utóbbit a magyar virológusok is ajánlották már.

Müller Cecília: Túl sokan vannak kórházban az igazolt koronás fertőzöttek számához képest

A veszélyhelyzetre hivatkozva közbeszerzés nélkül vásárolt a külügyminisztérium 310 milliárd forintért lélegeztetőgépeket, teszteket és maszkokat, azonban mindent megtesz azért, hogy a költések összes részlete ne derüljön ki. Közérdekű adatigénylésre hiányos dokumentumokat küld, a teszteknél pedig arra az egyszerű kérdésre sincs válasz napok óta, hogy milyen típusokról van egyáltalán szó.

Hozzászólások