szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az utolsó 50 elhunytnál 32-nél szerepelt krónikus betegségként a magas vérnyomás.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A magas vérnyomás önmagában is kockázati tényezőnek számít koronavírus-fertőzés esetén - hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos az M1-en. Müller Cecília hozzátette,

a magas vérnyomásban szenvedőknél sokkal súlyosabb a betegség lefolyása.

Az utolsó 50 elhunyt adatait megnézve kiderült,  50-ből 32 embernél fel volt tüntetve a magas vérnyomás a krónikus betegségek között. Van, akinél más nem is szerepelt.

Müller beszélt arról is, napról napra emelkedik a koronavírus miatt elhunytak száma Magyarországon. A pénteken az elhunytak jelentős része valamilyen krónikus betegségben szenvedett. A legidősebb elhunyt 94, a legfiatalabb 55 éves volt. A tájékoztatás szerint a második hullámban legnagyobb számban továbbra is fiatalok fertőződnek meg.

A szombaton publikált adatok szerint több mint 1000 új igazolt fertőzöttet találtak itthon (11 ezer mintavétellel), 14 ember pedig meghalt.

Covid-katasztrófát jósolnak Magyarországon amerikai járványmodellezők

A Bill Gates alapítványa által támogatott Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) szerint katasztrofális fordulatot vehet a magyarországi koronavírus-járvány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak

Ian McKellen a Meseország mindenkiéről: „Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet gyerekként”

Ian McKellen a Meseország mindenkiéről: „Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet gyerekként”

60 éve tudjuk a posztmodern irodalomtól, hogy a valóság nem létezik

60 éve tudjuk a posztmodern irodalomtól, hogy a valóság nem létezik