szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel másfél millió forintjába kerül a BKK-nak, hogy kiiktassa a vásárlásra szolgáló gombot.

Még április 1-jén állt le a 100E reptéri busz közlekedése a koronavírus-járvány miatt. A BKK a leállást eredetileg csak rövid időre tervezte, ezért továbbra is lehetett elővételben jegyet váltani a járatra. A BKK közleménye szerint az elmúlt fél évben több, mint 15 ezren vásároltak Repülőtéri vonaljegyet.

Szintén elérhetőek voltak a járvány alatt az el nem indított BKK hajókra vonatkozó termékek is az automatákból. A vállalat közlése szerint áprilistól szeptember végéig tartó szezonban összesen 78 felnőtt és 37 gyermek jegyet adott el a társaság 46.948 forint értékben.

A felesleges vásárlások megelőzése miatt lépéseket eszközölt a vállalat, a Mobiljegy applikációból azonnal törölte a Repülőtéri és a hajós terméket, és a szolgáltató segítségével módosította az automaták szoftverét, így már nem érhető el a Repülőtéri és a hajó jegy a gépekben.

Ezen túl a következő időszakban több lesz a 100E járat közlekedésével kapcsolatos tájékoztató, az összes jegyautomata képernyőjén megjelenik a repülőtéri járat leállításáról szóló információ, a fel nem használt Repülőtéri és hajó vonaljegyek árát pedig továbbra is díjmentesen visszatérítik a BKK ügyfélközpontjaiban.

A BKK közleményében többször is megköszönte a Közlekedő Tömeg Egyesületnek, hogy felhívták a figyelmet a problémára.

A vállalat közölte, hogy kivizsgálták az esetet, és a hibás döntésekben résztvevő munkatársakat figyelmeztették, és elbocsátásra is sor került a mulasztás miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ úgy döntött, hogy a fel nem használt vonaljegyek eladásából származó 14 millió forint bevételt jótékony célra fordítja az év végéig.

A BKK felvette a kapcsolatot az automatákat üzemeltető T-Systemsszel, ugyanis a vállalat a jelenleg működő jegyértékesítő automaták 2013-ban megkötött szerződése szerint nem rendelkezik megfelelő szintű, közvetlen hozzáféréssel az automatákat irányító rendszerhez.

A szolgáltató a hét évvel ezelőtt kötött egyezmény alapján 1,4 millió forintos árajánlatot adott a gombok kiiktatására, így a Repülőtéri és a hajó jegy vásárlására szolgáló funkciók deaktiválásáért 2,8 millió forintot fizet a BKK, a gombok visszaállítása várhatóan hasonló költséget emészthet fel, közölte a vállalat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ketten haltak meg egy felgyújtott kaposvári lakásban, Izraelben fogták el a gyanúsítottat

Ketten haltak meg egy felgyújtott kaposvári lakásban, Izraelben fogták el a gyanúsítottat

A kínai járványügy vezetője most már azt mondja, nem úgy értette, amit a kínai vakcinák hatékonyságáról mondott

A kínai járványügy vezetője most már azt mondja, nem úgy értette, amit a kínai vakcinák hatékonyságáról mondott

Azzal is csökkenne a károsanyag-kibocsátás, ha megkérdeznék a kórházakban, mit kér enni a beteg

Azzal is csökkenne a károsanyag-kibocsátás, ha megkérdeznék a kórházakban, mit kér enni a beteg