szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pártállami cenzúra még azt is elhallgatja, hogy a DK pert nyert a cenzúra ellen – írta közleményében a Demokratikus Koalíció.

„Az MTI még azt a közleményünket sem adja ki, amelyben arról számoltunk be, hogy pert nyertünk az MTI ellen, amiért több közleményünket sem adták ki” – olvasható a Demokratikus Koalíció (DK) közösségi oldalán. A párt bejelentette, hogy emiatt újabb pert indít a közmédia ellen.

A DK eredetileg azért indított pert az MTI ellen, mert sorozatosan megtagadták olyan közleményeik kiadását, amelyek a kormányt bírálták, esetleg a miniszterelnökről vagy a hozzá közel álló fideszes holdudvarba tartozó oligarchákról szóltak.

A Demokratikus Koalíció most első fokon pert nyert az MTI ellen. A bíróság négy közleményről mondta ki, hogy a Duna Médiaszolgáltató szerződést szegett a közlés megtagadásával, ezért arra kötelezték, hogy adja ki az alábbi kommünikéket az Országos Sajtószolgálaton (OS) keresztül:

  • Soron kívül vehet házat a budai Várban az Orbán-vej
  • Ne a magyar adófizetők, hanem a felelősök fizessék ki az Orbán vejéhez került 13 milliárd forintot!
  • Hiába mentünk be az EMMI-be a felcsúti TAO-számlákért, a minisztérium tovább hazudozik, hogy magánál tartsa a kiperelt iratokat
  • DK: Reagálás a bíróság ítéletére

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pion István a Pesti Hírlap új főszerkesztője, változások a 168 Óránál

Pion István a Pesti Hírlap új főszerkesztője, változások a 168 Óránál

Már a szellőztetés is hatékony lehet a koronavírus-fertőzés megelőzésére

Már a szellőztetés is hatékony lehet a koronavírus-fertőzés megelőzésére

A kuratórium felfüggeszti az oktatást az SZFE-n, mert ott dohányoznak

A kuratórium felfüggeszti az oktatást az SZFE-n, mert ott dohányoznak