szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar jog már megfelel a pápa kívánalmainak.

Ferenc pápának a homoszexuálisok családhoz való jogáról szóló kijelentésére reagált Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Gulyás azt mondta, hogy a magyar jogrendben benne van a melegek bejegyzett élettársi kapcsolata, amit még a balliberális kormány vezetett be, a Fidesz pedig nem nyúlt hozzá. Házasságot ugyanakkor értelmezése szerint a pápa sem szorgalmaz. Azt is megemlítette, hogy

ő személy szerint református.

Az örökbefogadás megtagadását, illetve megnehezítését feszegető kérdésre azt mondta, elsősorban házaspárok fogadhatnak örökbe a magyar szabályozás szerint, ami a gyerek fejlődését szolgálja. Szintén nem kirekesztő szerinte a családtámogatási rendszer, ami Magyarországon gyerekhez kötött, gyerek pedig férfi és nő kapcsolatából született, ezért a családtámogatás kiterjesztése a meleg párokra értelmezhetetlen.

Orbán nyilatkozatáról is szó esett, amelyben arra szólította fel a melegeket, hogy „hagyják békén a gyerekeket”. Gulyás azt mondta, az erre reagáló civil szervezetek felháborodása „hülyeség”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön

Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

Camel festésű B-csoportos régi Lancia vár új gazdára

Camel festésű B-csoportos régi Lancia vár új gazdára