szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ziegler Gábor a 24.hu-nak arról beszélt, hogy az olvasók majd eldöntik, tetszik-e nekik az Index.

Távozik az Index vezérkara, Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő és Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes, vezető szerkesztő – tudta meg a hvg.hu hétfőn. Az értesülést hamarosan a Kreatívnak küldött közleményben erősítette meg a lap hirdetéseit értékesítő Indamedia. A cég egyben azt is közölte, hogy az Indamedia-csoport – amelynek fele részben Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, fele részben pedig Ziegler Gábor a tulajdonosa – visszavásárolja az Index.hu Zrt. részvényeit a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA), így a jövőben az újság annak tagjaként működik majd.

A 24.hu most azt írja, hogy az ügyletben nem történt pénzmozgás, a részvényeket egyszerűen lehívták Vaszilyék, amire azért volt lehetőségük, mert az alapítvány jelentős összeggel tartozott az Indamedia-csoportnak. Az értesülést Ziegler Gábor megerősítette a lapnak.

A vezérigazgatói posztra azonnali hatállyal Starcz Ákost, a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosát nevezték ki. A hétfői közlemény szerint Szombathynak felajánlották, hogy maradhat főszerkesztő, ám végül közös megegyezéssel távozott. Erről a 24.hu-nak Ziegler azt mondta, hogy egyszerűen nem tudtak megegyezni. Azt is elárulta a lapnak a társtulajdonos, hogy egyelőre nincs konkrét elképzelésül az új főszerkesztő személyét illetően.

Ahogy megírtuk, hétfőn nemcsak Szombathy és Sztankóczi, de Bodolai László, az MFA elnöke is távozott a vezérkarból. Az Indamedia közleménye szerint bár felajánlották neki, hogy maradjon az Index.hu Zrt. igazgatósági tagja, nemet mondott, és a jövőben médiajogász lesz az Indamedia-csoportnál.

A 24.hu emlékeztetett, hogy korábban Bodolai a függetlensége legfontosabb garanciájának nevezte, hogy az Index alapítványi tulajdonban van. A függetlenségről Ziegler most egyebek mellett azt nyilatkozta, hogy „az Indexet olvasva mindenki ki tudja alakítani a véleményét a tartalomról, ami, ha tetszik neki, akkor továbbra is visszatérő olvasó lesz”, és hozzátette azt is, hogy

a függetlenség kérdése szubjektív.”

Az Index jövőjéről Ziegler azt mondta a 24.hu-nak, hogy nincs tervben újságírók elbocsátása, de a fenntartható működést kell szem előtt tartani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Stratégiai partnerséget kötött a Vida vezette bank és Mészárosék biztosítója

Stratégiai partnerséget kötött a Vida vezette bank és Mészárosék biztosítója

SZFE: 107 tanár követeli az őszi félév teljes elismerését

SZFE: 107 tanár követeli az őszi félév teljes elismerését

Bár az ITM prezentációja tényként kezeli az egyetemek modellváltását, a tárca szerint szabadon dönthetnek

Bár az ITM prezentációja tényként kezeli az egyetemek modellváltását, a tárca szerint szabadon dönthetnek