szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lap szerint a debreceni intézmény ötven fős tantestületéből tíz pedagógusnak lett pozitív a tesztje.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Vegyes képet mutat a Népszava szerint az országos pedagógus-szűrés első két napja. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, Gosztonyi Gábor azt mondta a lapnak, hogy egyes iskolákban csak negatív eredmények születtek, máshol előfordult néhány pozitív minta, és akadt olyan intézmény is, ahol a vártnál sokkal több volt a fertőzött.

A lap úgy tudja, hogy egy intézményt, a debreceni Árpád Vezér Általános Iskolát be kellett zárni, mert az ott dolgozó ötven pedagógus közül tíznél pozitív eredményt mutatott a koronavírusteszt. A tanároknak karanténba kell vonulniuk, ezért az iskolában keddtől rendkívüli szünetet rendeltek el, péntektől pedig digitális munkarend kezdődik. A Debreceni Tankerületi Központ nem cáfolta a hírt.

A PSZ alelnöke azt is mondta a Népszavának: gondot okozhat, hogy nincs iránymutatás a pozitívnak bizonyuló pedagógusok közvetlen kontaktjaira nézve. A korábbi gyakorlat szerint őket is karanténba kellene helyezni, ám ha ezt most meglépnék, sokkal több iskolát kellene bezárni – magyarázta, hozzátéve: azt szeretnék, ha az iskolák minden dolgozóját letesztelnék, nem csak a pedagógusokat.

A kedd reggeli adatok szerint az operatív törzs 205 óvodai csoportban és 154 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 82 általános iskolában, 420 iskolai osztályban és 52 általános iskolában digitális tanrendet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új fizetős szolgáltatást indíthat az Apple

Új fizetős szolgáltatást indíthat az Apple

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását