szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokszor az a baj a terápiával, hogy későn jelentkezik a beteg - magyarázta Merkely Béla.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora két napig hitte azt, hogy hőemelkedéssel és torokfájással megússza a koronavírust, a harmadik napon lett láza és nagy fájdalmai – mesélte el a felépülése után az ATV-ben.

Mint mondta, vérhigító terápiát alkalmazott, B, C és D vitamint szedett, és ágyban maradt. Minden covidos betegnek ajánlott egy, a véroxigénszintet mérő, ujjra csíptethető eszközt, hogy lássák: addig nincs nagy baj, amíg az érték 90 százalék feletti.

A remdesivirről és a vérplazmakezelésről azt mondta: ezek a fertőzés korai szakaszában használnak. Szerinte a probléma főleg az, hogy sokszor „a beteg később jelentkezik”.

Merkely arról is beszélt, hogy szerinte

„nagyjából március-április környékére túl tudunk lenni ezen a járványon”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2021-től új idők a számlázásban: mutatjuk az 5 legfontosabb változást

2021-től új idők a számlázásban: mutatjuk az 5 legfontosabb változást

Működik az amerikai napelem, ami az űrből küldene áramot a Földre

Működik az amerikai napelem, ami az űrből küldene áramot a Földre

Megállt az albérletárak csökkenése

Megállt az albérletárak csökkenése